FOCUS: Five Peace Band, un final la superlativul absolut pentru Bucharest Masters of Jazz

Chick Corea, John McLaughlin, Vinnie Colaiuta, Christian McBride, Kenny Garrett, sau mai simplu Five Peace Band, le-au arătat, duminică, celor cinci mii de români de la Sala Palatului, cum se cântă jazz-ul cu zâmbetul pe buze, maeştrii fiind aplaudaţi în picioare minute în şir la finalul show-ului.

49 afișări
Imaginea articolului FOCUS: Five Peace Band, un final la superlativul absolut pentru Bucharest Masters of Jazz

Saxofonistul Kenny Garrett (Imagine: Mediafax Foto)

Show-ul de duminică seară a avut tot ce i-a trebuit pentru a deveni un concert-eveniment, pentru a se transforma într-o noapte de neuitat pentru cei din sală.

Istoria muzicii spune că cei cinci artişti care au urcat pe scenă au cântat, fiecare separat, alături de cele mai mari nume din jazz, pop sau rock. Combinaţia dintre ei, la fel de înaltă precum năzuinţa spre pace pentru care cântă, nu putea fi decât o experienţă colosală.

Dacă pe monştrii jazz-ului Chick Corea şi John McLaughlin bucureştenii au mai avut ocazia, în câteva rânduri, să-i vadă pe scenă, saxofonistul Kenny Garrett, basistul Christian McBride şi, judecând după aplauze, favoritul publicului, bateristul de geniu Vinnie Colaiuta au dat o lecţie de fusion, au arătat un jazz clasic impecabil, dar şi pasaje de swing sau chiar rock memorabil interpretate.

Concertul a început în jurul orei 20.00, când pe scenă au urcat Chick Corea şi John McLaughlin.

Cei doi au început cu o compoziţie a lui Joe Zawinul făcută celebră de Miles Davis, "Silent Way", o piesă de clape şi chitară interpretată splendid de cei doi.

Au intrat în scenă, după câteva minute, şi ceilalţi trei muzicieni, concertul continuând în forţă cu o piesă fusion de pe albumul lui John McLaughlin, numit "Floating Point", melodie cu care atât compozitorul şi chitaristul britanic McLaughlin, cât şi Chick Corea, de data aceasta la pian, dar mai ales ceilalţi trei muzicieni i-au cucerit definitiv pe români.

Artiştii au fost aplaudaţi minute în şir pentru interpretarea excelentă, după care a urmat piesa "The Disguise", compoziţie a lui Chick Corea, în care Kenny Garrett - care şi-a început cariera în Duke Ellington Orchestra, sub bagheta fiului lui Sir Duke, Mercer, ajungând apoi să cânte alături de Miles Davis sau Herbie Hancock - a demonstrat ce poate să facă un mare muzician cu un saxofon.

Citeşte mai multe despre concertul susţinut de Five Peace Band.

Citește mai departe:

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici