FOCUS: Geoană a mâncat pizza cu studenţii din Regie şi a inspectat un cămin proaspăt renovat

Liderul PSD, Mircea Geoană, a vizitat, vineri, complexul studenţesc Regie, unde a mâncat pizza cu studenţii, la o terasă şi le-a făcut promisiuni electorale, după care a făcut o incursiune într-un cămin renovat, pentru a vedea cum decurge o zi obişnuită de cazare.

31 afișări
Imaginea articolului FOCUS: Geoană a mâncat pizza cu studenţii din Regie şi a inspectat un cămin proaspăt renovat

Geoană a mâncat pizza cu studenţii din Regie şi a inspectat un cămin proaspăt renovat (Imagine: Mediafax Foto)

Geoană a venit să discute cu studenţii din Regie la invitaţia UNSR şi USR. Profitând de vremea frumoasă şi de soare, discuţia s-a purtat relaxat, la o masă de la una dintre terasele din complex.

Geoană a stârnit interesul studenţilor prin criticarea actualilor guvernanţi, pe care i-a catalogat drept "nepricepuţii ăştia", dar şi cu promisiuni suculente: burse cât salariului minim pe economie şi internet nelimitat şi gratuit.

"Bursa trebuie să fie la nivelul salariului minim pe economie, cât să poată să trăiască un om obişnuit. Păi studentul este un om neobişnuit, el nu are nevoile lui?", s-a întrebat Geoană retoric, arătând că în următorii patru ani vor fi 45 de miliarde de euro alocaţi Educaţiei, care vor trebui bine gestionaţi.

După secţiunea de critici la actuala guvernare şi de promisiuni bine ţintite, Geoană, împreună cu studenţii, a purces la îngurgitarea neaoşă - studenţeşte, fără tacâmuri - a câtorva exemplare de pizza fierbinte.

Cu stomacul pus la cale, delegaţia vizitatoare – respectiv Mircea Geoană, Nicu Bănicioiu, Codruţ Şereş, însoţiţi de rectorul Ecaterina Andronescu – s-a deplasat într-unul dintre căminele renovate.

Mersul prin campus a delegaţiei în fruntea căreia se afla Geoană a trezit, oarecum, din apatie, studenţii care luau prânzul la terase sau îşi consumau, liniştiţi, berea sau sucul.

Unii dintre studenţi îşi dădeau ghionturi, alţii se opreau din mers, îşi scoteau mobilul şi încadrau delegaţia pentru a avea o fotografie cu eventualul viitor premier, la ei în campus.

Punctul de vizită se afla, din păcate, la etajul 5 al unuia dintre căminele proaspăt renovate. Urcatul, cu alai, s-a făcut pe scări.

"Trebuie să vorbim să pună şi lift", s-a lamentat Geoană, spunându-le jurnaliştilor că el nu a făcut decât un stagiu de o săptămână într-un cămin studenţesc.

"Guvernanţii vorbesc de cifre. Noi vorbim de oameni", le-a spus liderul PSD studenţilor dintr-o cameră modulară, care, deşi îndeplineau rolul de amfitrioni, aveau bagajele înşirate pe jos. Erau totuşi mulţumiţi că nu mai erau nevoiţi să dea cu var.

Liderul PSD a arătat că în Regie lucrurile stau mai bine decât în alte complexe din ţară şi a ţinut să intre să inspecteze şi situaţia toaletei din camera modulară.

Ba chiar a ridicat şi capacul de closet, constatând că acesta e nou. "Văd că au schimbat capacele. Dar trebuie să vă puneţi totuşi perdele la duş", le-a spus Geoană, delicat, studenţilor.

Material realizat de Liviu Dădăcuş, liviu.dadacus@mediafax.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici