FOCUS: La Titu, Băsescu şi Tăriceanu s-au întrecut în proba de "cancioc-viteză" (Galerie Foto)

Preşedintele Traian Băsescu şi premierul Călin Popescu Tăriceanu s-au întrecut, joi, în proba de "cancioc-viteză", la punerea pietrei de temelie a centrului tehnic Renault, preşedintele ţării punctând că el face controlul de calitate, pentru că este şef.

69 afișări
Imaginea articolului FOCUS: La Titu, Băsescu şi Tăriceanu s-au întrecut în proba de "cancioc-viteză" (Galerie Foto)

FOCUS: La Titu, Băsescu şi Tăriceanu s-au întrecut în proba de "cancioc-viteză" (Imagine: Mediafax Foto)

După luările de cuvânt, preşedintele, premierul şi doi reprezentanţi ai grupului Renault, cu mănuşi albe în mâini, au turnat ciment în patru cofraje, care conţineau şi câte un tub de metal cu un document semnat de fiecare dintre cei patru.

Dacă francezii puneau cimet dintr-o găleată, cu canciocul, într-un ritm constant, preşedintele şi premierul au găsit un prilej de întrecere. Tăriceanu a pus găleata pe marginea cofrajului, având astfel o frecvenţă bună la "cancioc-viteză". Băsescu, însă, a ridicat găleata şi a turnat tot cimentul dintr-odată, fără a mai folosi canciocul, el terminând primul. Şeful statului a fost urmat de premier. Cei doi au şi finisat suprafaţa turnată.

"Cine face controlul de calitate?", i-a întrebat premierul pe cei prezenţi.

"Eu, că-s şef", a răspuns prompt Traian Băsescu, râzând şi indicându-se cu degetul. Apoi, cei doi şi-au strâns mâinile, în aplauzele şi râsetele celor prezenţi.

Vezi aici galerie foto de la eveniment

După terminarea ceremoniei, cei doi demnitari au plecat spre Bucureşti, fiecare cu ce venise: preşedintele cu maşina, premierul cu trenul.

Tăriceanu a călătorit, joi, cu trenul la Titu, pentru a participa la ceremonie.

Premierul a ajuns la ora 9.10, la Gara de Nord, la intrarea dinspre casele de bilete, el fiind aşteptat de ministrul Transporturilor, Ludovic Orban. Tăriceanu s-a prezentat la unul dintre ghişee şi a cumpărat un bilet clasa a doua către Titu, şi retur, la acceleratul care pleca la ora 9.30 de la linia 6, către Piteşti.

În tren, şeful Executivului a vorbit cu pasagerii despre călătoria pe calea ferată.

Pe parcursul celor patruzeci de minute de drum, Tăriceanu s-a întreţinut şi cu ziariştii care îl însoţeau. El a spus că în perioada stagiaturii lucra ca inginer în Piteşti şi era nevoit să facă naveta zilnic de la Bucureşti, cu un tren care pleca din gară la ora 6.10. "Aveam salariu şi mama tot îmi mai dădea cam 500 de lei pe lună pentru că nu-mi ajungeau banii", a mărturisit premierul.

Acceleratul a ajuns în gara Titu la ora 10.10. Aici, premierul a fost întâmpinat de oficialităţi locale, călători, angajaţi CFR şi de oameni obişnuiţi.

De la gară, premierul s-a deplasat în coloana oficială până la locul de desfăşurare a ceremoniei.

La sosire, preşedintele Băsescu a dat mâna cu primarul localităţii, cu oficialii Renault, cu câteva feţe bisericeşti, dar mai puţin cu Tăriceanu, care nu s-a aflat în grupul de întâmpinare. Cei doi demnitari ai statului român au intrat în grupuri separate în hala în care urmau să se ţină discursurile oficiale. În momentul în care fiecare a ajuns la scaunul din faţa scenei care îi era destinat, Băsescu a întins mâna către Tăriceanu, cei doi salutându-se în tăcere.

După discursuri însă, competiţia dintre cei doi oameni politici s-a manifestat la rapiditatea cu care au turnat cimentul.

(Alexandru Moise, alexandru.moise@mediafax.ro)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici