FOCUS: Traian Băsescu a ironizat PSD şi pe Ludovic Orban la decernarea premiilor VIP

Partidul Social Democrat şi preşedintele PNL Bucureşti, Ludovic Orban, ministru al Transporturilor, au fost ţinta ironiilor şefului statului, Traian Băsescu, luni searã, la decernarea premiilor VIP.

22 afișări
Imaginea articolului FOCUS: Traian Băsescu a ironizat PSD şi pe Ludovic Orban la decernarea premiilor VIP

FOCUS: Traian Băsescu a ironizat PSD şi pe Ludovic Orban la decernarea premiilor VIP

Şeful statului a câştigat premiul "Politicianul anului", iar ministrul Transporturilor, trofeul "Ministrul anului".

La eveniment au fost prezenţi Elena Udrea, Vasile Blaga, Ion Iliescu şi Ludovic Orban. Acesta din urmă a cântat, după înmânare, tocmai pentru că decernarea a avut loc pe scena Teatrului de operetă, o arie din "Vânzătorul de păsări": "Când sărmanul tatăl meu, era tânăr cum sunt eu...".

Orban a fost aplaudat îndelung de cei prezenţi, inclusiv de Iliescu şi Băsescu. El a ţinut apoi să spună că nu este misogin şi că nu urăşte pe nimeni, nici măcar pe cel al cărui nume îl pomeneşte, potrivit propriilor spuse, cel mai des. Orban nu a menţionat la cine se referă.

După ce ministrul a terminat de cântat şi de vorbit, a fost anunţat premiul acordat şefului statului.

Băsescu s-a urcat pe scenă şi a mulţumit pentru premiu. El a spus că a câştigat până în prezent şapte premii de acest fel şi că abia după ce l-a câştigat pe cel de-al treilea a devenit primar general al Capitalei.
"Am înţeles că sunt unii care îl câştigă pentru prima oară. Mai aveţi de aşteptat, domnilor, până când veţi câştiga Primăria Generală", a spus Băsescu, în aplauzele sălii.

El a adăgat că cele mai importante pentru el sunt voturile pe care le primeşte de la cititori sau de la alegători. "Nici atacuri, nici analişti, nici politicieni nu sunt cei care îmi vor spune despre mine ce sunt, ci voturile celor care citesc sau merg la urne", a spus Băsescu.

Şeful statului a precizat că a văzut politicieni care îşi pun semne de întrebare sau care cântă. "Nu e bine să cânţi înaintea competiţiilor, asta prefigurează uneori eşecurile. Am văzut politicieni care vor ca partidul lor să ajungă unde a fost. Îi asigur că partidul lor va ajunge acolo unde a fost după alegerile din 2004, adică în opoziţie", a spus Băsescu, fiind aplaudat de cei prezenţi.

Băsescu a fost întrebat cum va fi România după alegerile din 2008, răspunzând că acest an "ne va spune cum va fi România începând din 2009 în următorii 20 de ani". "Vom opta să nu ne valorificăm la maxim şansa noastră, şi asta va depinde de vot, ori vom opta pentru modernizarea rapidă a României, şi asta depinde tot de vot. Deci sfârşitul lui 2008 ne va găsi cu o întrebare fundamentală: România încotro?", a spus Băsescu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici