GayFest a întins curcubeul diversităţii în soare, o altă ediţie fără incidente

GayFest s-a defăşurat, sâmbătă, fără incidente şi, chiar dacă tema a fost promovarea drepturilor minorităţilor sexuale, problema crizei economice nu a fost ocolită nici în alocuţiunile de la acest eveniment.

72 afișări
Imaginea articolului GayFest a întins curcubeul diversităţii în soare, o altă ediţie fără incidente

GayFest a întins curcubeul diversităţii în soare, o altă ediţie fără incidente (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Participanţii la Marşul Diversităţii au plecat de pe Bulevardul Unirii pe ritmuri mixate de Dj Pagal şi au eliberat treptat baloane colorate.

Divele urcate pe tocuri au făcut din nou deliciul fotografilor, însă mai sobre şi mai puţin stridente, în rochii de seară. A fluturat steguleţele curcubeu şi un grup în costume colorate de lycra care îi făceau să pară fără sexualitate, cu un mare semn de întrebare lipit pe piept.

În faţa Palatului Parlamentului, preşedintele Accept, Florin Buhuceanu, a spus că au fost criticaţi că în plină criză economică organizează marşul, însă evenimentul este important în 2010, mai ales pentru că în astfel de perioade grupurile minoritare sunt vulnerabile şi oamenii îşi pierd în primul rând drepturile sociale.

El a mai spus că este primul an în care 11 ambasade şi-au transmis susţinerea pentru Marşul Diversităţii.

Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Robin Barnett, a afirmat că GayFest este o sărbătoare care demonstrează că diversitatea şi libertatea sunt drepturi fundamentale ale omului.

"Eu cred că mai multe ambasade au sprijinit evenimentul de astăzi, e un semn clar al faptului că drepturile omului sunt importante", a spus Barnett.

Diane Fischer, prezentată de Buhuceanu ca mamă lesbiană şi preoteasă, i-a asigurat pe manifestanţi că Dumnezeu îi iubeşte aşa cum sunt.

Europarlamentarul britanic Michael Cashman a cerut comunităţii LGBT să îi aplaude pe "fraţii" din Bratislava, care nu au putut să organizeze parada în acest an.

Parada s-a terminat la ora 19.00, oamenii plecând rând pe rând, însă cu grijă să ascundă steguleţele, măştile şi obiectele de recuzită înainte de a ieşi de sub protecţia jandarmilor.

Bucureştenii i-au putut vedea doar din parcul Izvor, de la o distanţă considerabilă, nefiind permis trecătorilor să intre în marş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici