Geoană le-a povestit studenţilor cum vindea mărţişoare înainte de '89 cu soţia

Candidatul PSD la preşedinţie, Mircea Geoană, le-a povestit sâmbătă studenţilor din Regie, care vindeau produse manufacturate în cadrul Târgului studenţesc "Studenţiada", cum el şi soţia sa făceau şi vindeau, înainte de '89, mărţişoare confecţionate manual.

26 afișări
Imaginea articolului Geoană le-a povestit studenţilor cum vindea mărţişoare înainte de '89 cu soţia

Geoană le-a povestit studenţilor cum vindea mărţişoare înainte de '89 cu soţia (Imagine arhivă: Cătălina Filip/Mediafax Foto)

Liderul PSD a vizitat sâmbătă Târgul de produse Handmade, organizat în cadrul Festivalului Naţional Studenţesc "Studenţiada", în Complexul Regie.

El a luat la rând tarabele aşezate pe Splaiul Independenţei, a vorbit cu studenţii şi le-a admirat produsele făcute manual şi ingeniozitatea cu care le-au lucrat.

"Făceam şi vindeam mărţişoare, cu nevasta, înainte de '89, când ea era studentă la Arhitectură. Era un business bun. Ea era cu creaţia, eu eram cu manufactura", i-a spus Geoană râzând, unei studente care vindea cercei şi broşe făcute manual.

Geoană i-a mai spus studentei că înainte de '89, manufacturarea mărţişoarelor era mană cerească pentru cei de la Arhitectură, putându-se câştiga "bani frumoşi".

Liderul PSD a râs copios atunci când o altă studentă, care vindea de asemenea cercei şi broşe, i-a spus în detaliu semnificaţia prescurtării numelui firmei pe care o avea pe tarabă: SRB.

Întrebată ce înseamnă "SRB", studenta a răspuns: Este prescurtarea nick-name-ului meu. Curios, Geoană a întrebat: "Şi care este nickname-ul tau?". Răspunsul a fost: "Scufiţa Roşie Bârfeşte (SRB)". "O să ţinem la partid această Scufiţă Roşie", a replicat Geoană amuzat.

Mircea Geoană s-a uitat, apoi, la faţada căminelor din partea opusă tarabelor cu cercei şi broşe şi a constatat că, studenţii, harnici, şi-au spălat rufele şi le-au pus la uscat în balcoane. "Văd că au spălat rufele şi le-au pus la uscat", a constatat Geoană apreciativ.

Liderul PSD s-a întâlnit la Festival cu un fost coleg de liceu, care venise să prezinte mai multe maşini de epocă.

Geoană s-a uitat la toate, oprindu-se în special la un Cadillac roşu, despre care a spus că este acelaşi model de maşină cu cel în care a fost asasinat preşedintele american Kennedy.

Preşedintele PSD a vizitat târgul cam 30 de minute, după care a plecat în judeţul Vrancea, în periplul său electoral.

(Material realizat de Liviu Dădăcuş, liviu.dadacus@mediafax.ro)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici