La tocmeală cu Piţi

În 1999, deşi calificase România la turneul final al Campionatului European din 2000, Victor Piţurcă a fost demis din funcţia de selecţioner, în urma unui complot al jucătorilor de atunci Gheorghe Hagi şi Gheorghe Popescu.

14 afișări
Imaginea articolului La tocmeală cu Piţi

La tocmeală cu Piţi (Imagine: Mediafax Foto)

Atunci, tocmeala a ţinut, Comitetul Executiv reuşind să-l demită pe Victor Piţurcă, vehiculându-se că acesta ar fi renunţat la o sumă de aproximativ 100.000 de euro din contract.

Acum, târguiala e un pic diferită. La jumătatea calificărilor pentru turneul final al Cupei Mondiale din 2010, ce se va disputa în Africa de Sud, echipa naţională a României este ca şi eliminată din cursă, după ce a acumulat doar patru puncte în cinci partide, aflându-se la şapte puncte de locul doi, care poate duce la baraj. Cu Victor Piţurcă pe bancă, echipa naţională a pierdut două dintre cele trei meciuri susţinute pe teren propriu, 0-3 cu Lituania, şi 2-3 cu Serbia, şi a remizat în compania Franţei, scor 2-2. De asemenea, România a pierdut meciul susţinut, în deplasare, contra Austriei, scor 1-2, şi a învins naţionala statului Insulelor Feroe, cu 1-0.

Întrebat telefonic dacă Piţi a fost demis de la cârma naţionalei, preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a confirmat azi acest lucru. Apoi, Mircea Sandu, după şedinţa Comitetului Executiv al FRF, ne precizează într-o conferinţă, că, de fapt directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu, îi va propune lui Victor Piţurcă rezilierea contractului cu FRF pe cale amiabilă, în schimbul sumei de 250.000 de euro.

Iar lucurile stau cam aşa, directorul general al Federaţiei Române de Fotbal, Ionuţ Lupescu, i-a oferit recent 200.000 de euro lui Piţurcă pentru rezilierea contractului cu FRF, care expiră la finalul campaniei de calificare la CM-2010, însă tehnicianul a refuzat propunerea, cerând 300.000 de euro, conform unor surse.

Apoi, Lupescu i-a transmis preşedintelui FRF răspunsul lui Piţurcă privind oferta federaţiei, Naşu' hotârând să-i ofere 250.000 de euro în schimbul rezilierii contractului.

Victor Piţurcă, dacă reuşea calificarea la Cupa Mondială din 2010, ar fi avut de primit din partea Federaţiei Române de Fotbal aproximativ 750.000 de euro, bani ce reprezintă atât salariul (circa 35.000 de euro lunar), cât şi bonusul de calificare la CM. Existând încă şanse teoretice de calificare a "tricolorilor" în Africa de Sud, tehnicianul a cerut 300.000 de euro pentru rezilierea contractului.

Întrebarea care se pune e dacă Piţi va accepta ultima propunere de 250.000 de euro, în caz contrar putând să se adreseze şi justiţiei de nu e de acord cu această ultimă tocmeală a FRF.

(Comentariu realizat de Romeo Chiriac, Romeo Chiriac)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici