Video Pregătiri speciale pentru Adunarea Parlamentară NATO. Ce daruri vor primi delegaţii străini la Palatul Parlamentului - VIDEO

Delegaţii străini care vor veni la Palatul Parlamentului pentru AP NATO vor primi cadouri simbolice constând în plicuri filatelice cu imagini din Parlament şi vaze pictate manual, la Camera Deputaţilor făcându-se pregătiri speciale: s-au renovat săli, grupuri sanitare, s-au cumpărat microbuze.

329 afișări

Adunarea Parlamentară a NATO, care va reuni, în perioada 7-10 octombrie, la Bucureşti, peste 700 de persoane oficiale din ţările membre NATO şi tot atâţia invitaţi, ziarişti, va costa Camera Deputaţilor şi Senatul aproximativ 23 de milioane de lei.

Camera Deputaţilor va folosi banii pentru amenajarea celor mai mari săli din Palatul Parlamentului conform cerinţelor NATO, dar şi pentru renovarea a 10 grupuri sanitare, cabine de traduceri, precum şi dotarea sălii de plen cu sisteme de iluminat speciale, microfoane şi ceasuri electronice mari, dar şi cu flori.

"Am făcut reparaţii ample la sălile Iorga, Bălcescu, la 10 grupuri sanitare mari, în sala de plen, am reamenajat 7 cabine de traduceri astfel încât să existe posibilitatea ca acum să se traducă în 8 limbi. Plenul în sine a fost pregătit cu dotări care nu sunt în desfăşurarea lucrărilor din Camera Deputaţilor. Am făcut şi lucrări pentru siguranţă care se referă la alimentarea bazinelor de apă potabilă şi alte instalaţii. Am schimbat şi 8 microbuze care erau din 1994 şi nu mai prezentau siguranţă", a relatat secretarul general al Camerei Deputaţilor, Gheorghe Barbu, pentru MEDIAFAX.

Barbu a precizat şi că au fost pregătite cadouri simbolice pentru delegaţi care constau în "plicuri filatelice cu emisiune specială făcută mai demult, cu imagini din Palatul Parlamentului, vaze desenate manual", pe lângă mapele cu documente, cu blocnotesuri şi pixuri.

Pentru masa participanţilor la AP NATO vor exista meniuri contra cost. "Pentru masa participanţilor aici, în interior, nu pregătim ceva special pentru că se mănâncă contra cost. Partea română oferă şi se pregătesc mâncăruri obişnuite atât la restaurantele şi bufeturile pe care le avem noi, precum şi la Rusticul de la Senat", a mai spus Gheorghe Barbu.

Pentru trei dintre delegaţi s-au pregătit însă meniuri speciale, din cauză că suferă de diverse alergii alimentare.

Camera Deputaţilor va închiria, pentru acest eveniment, mai multe autobuze pentru transportul oaspeţilor de la hotelurile unde sunt cazaţi şi va organiza în Palatul Parlamentului trei zone de internet-cafe, unde vor fi instalate calculatoare cu acces la internet.

"Am pregătit şi sala de presă cu toate facilităţile, inclusiv pentru IT, energie electrică, televiziune, radio, adică tot ce este posibil pentru a facilita comunicarea", a adăugat Barbu.

Reprezentanţii secretariatului AP NATO au venit deja la Bucureşti pentru a se asigura că totul este conform standardelor NATO.

"Secretariatul AP NATO este aici, inclusiv documentele lor care înseamnă cantităţi mari, nu o valiză, ci maşini. Sperăm să fim, ca de obicei, o gazdă bună", a mai spus Barbu.

Senatul se va ocupa de programul de socializare pentru cei care îi însoţesc pe delegaţi, aceştia fiind plimbaţi la Sinaia, dar şi prin Bucureşti.

Vor fi două dineuri oficiale, unul oferit de şeful delegaţiei române la AP NATO, Sever Voinescu, unul oferit secretariatelor AP NATO de către Gheorghe Barbu, precum şi o recepţie dată pentru toţi participanţii.

Şeful delegaţiei române la AP NATO, Sever Voinescu, s-a pregătit pentru acest eveniment cu "tot ce se pregăteşte o gazdă care are de primit atât de mulţi oaspeţi".

"M-am pregătit cu ce se pregăteşte o gazdă care are de primit atât de mulţi oaspeţi. AP NATO funcţionează pe tot parcursul anului în diverse întâlniri pe comisii şi comitete, are două sesiuni - de primăvară şi de toamnă - iar sesiunea este cea mai importantă şi cea mai mare, este exact ceea ce organizăm noi în zilele următoare la Bucureşti. Mă aştept să fie o sesiune bogată şi, în orice caz, cu multă participare şi cu multe teme pe ordinea de zi", a declarat Voinescu pentru MEDIAFAX.

Despre dineul oferit în cinstea şefilor de delegaţi, Sever Voinescu a spus că bucătarii trebuie să fie la înălţime.

"Înainte de toate, sper ca bucătarii să fie la înălţime, sunt convins că vor fi. Dineurile acestea au un tipic al lor, sunt destul de formale. Poate fi un dineu obişnuit, aşa cum gazdele oferă tuturor delegaţiilor la AP NATO asemenea dineuri cu aceste ocazii", a precizat Voinescu.

(Material realizat de Alina Novăceanu, alinaz@mediafax.ro).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici