Protestul Noii Drepte în Capitală, desfăşurat fără incidente şi cu final devansat de ploaie

Protestul Noii Drepte s-a terminat, sâmbătă, din cauza ploii torenţiale, cu două ore înainte de expirarea autorizaţiei, protestatarii scandând lozinci împotriva homosexualilor, dar şi a clasei politice şi au susţinut cauza Basarabiei.

18 afișări
Imaginea articolului Protestul Noii Drepte în Capitală, desfăşurat fără incidente şi cu final devansat de ploaie

Protestul Noii Drepte în Capitală, desfăşurat fără incidente şi cu final devansat de ploaie (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Protestatarii s-au adunat, sâmbătă la ora 11.00, în faţa Ateneului Român şi, strigând că nu vor diversitate, ci normalitate, au plecat spre Dealul Mitropoliei purtând steaguri şi pancarte. Convoiul a fost încheiat de un steag de câţiva metri, purtat întins orizontal de zece oameni.

Mesajele lor au fost împotriva căsătoriilor şi adopţiilor pentru cuplurile homosexuale, însă nici problema crizei economice nu a rămas neabordată în pancartele afişate, pe care se putea citi: "Românii se zbat în sărăcie şi homosexualii se dezbracă fără ruşine".

De asemenea, liderii asociaţiei au susţinut că nu criza economică este responsabilă de situaţia românilor, ci criza de moralitate.

"Gay pe stradă, curve în Parlament", "Românii sunt curaţi, nu poponari spurcaţi", "România nu-i Sodoma", "Nu vă vrem", au fost lozincile cel mai des strigate.

Noua Dreaptă a scandat şi pentru "Basarabia, pământ românesc" şi mutarea homosexualilor din România la Barcelona.

Ajunşi în Dealul Mitropoliei, cu două ore înainte de expirarea autorizaţiei pentru protest, protestatarii au încheiat evenimentul din cauza ploii torenţiale, însă pentru că tunetele se auzeau dinspre Patriarhie, câţiva au apreciat că Dumnezeu susţine cauza lor.

Un grup de zece membri Noua Dreaptă au încheiat protestul dansând în ploaia torenţială.

Marşul Noii Drepte a fost o contramanifestaţie, fără incidente, faţă de parada GayFest, care va începe la ora 17.00 în centrul Capitalei.

Parada GayFest, organizată de Asociaţia Accept, va începe de la ora 17.00, cu adunarea participanţilor în Piaţa Unirii.

Marşul se va desfăşura pe traseul Bulevardul Unirii - Piaţa Constituţiei, unde după ora 18.00 participanţii şi organizatorii vor transmite mesaje şi vor prezenta alocuţiuni.

Ulterior, marşul se va desfăşura pe Bulevardul Izvor, până la intersecţia cu Splaiul Independenţei, iar evenimentul se va încheia la ora 19.00.

Aproximativ 500 de persoane sunt aşteptate, în acest an, la GayFest. Patru sute de jandarmi bucureşteni vor asigura măsurile de ordine publică şi protecţia participanţilor la marş.

Dacă anul trecut, Parada divesităţii s-a încheiat fără probleme, în urmă cu doi ani, marşul GayFest a fost marcat de incidente, în urma cărora mai multe persoane au fost audiate la Poliţie. Reprezentanţii Forumului Civic Noua Dreaptă au respins atunci orice legătură cu agresarea participanţilor la parada minorităţilor sexuale.

(Material realizat de Irina Dârlea, irina.darlea@mediafax.ro).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici