REPORTAJ: Discursuri mobilizatoare, previziuni entuziaste şi multe ţinute mov la Convenţia PDL

Democrat-liberalii şi-au ales conducerea pentru următorii ani pe parcursul unui sfârşit de săptămână în care la modă au fost ţinutele de culoare mov, discursurile despre unitatea PDL, previziunile entuziaste privind câştigarea localelor şi parlamentarelor din 2012, dar şi alocuţiunile amuzante.

471 afișări
Imaginea articolului REPORTAJ: Discursuri mobilizatoare, previziuni entuziaste şi multe ţinute mov la Convenţia PDL

REPORTAJ: Discursuri mobilizatoare, previziuni entuziaste şi multe ţinute mov la Convenţia PDL (Imagine: Diana Stoica/Mediafax Foto)

În prima zi a evenimentului, echipa lui Emil Boc a câştigat detaşat prin votul delegaţilor, preşedintele PDL fiind reconfirmat în funcţie. În cea de a doua zi, cea a Consiliului Naţional de Coordonare, reprezentanţii din teritoriu ai PDL au ascultat zeci de discursuri ale candidaţilor pentru alte funcţii.

Vorbitorii au încercat, duminică, să atragă încrederea şi simpatia auditoriului fie prin discursuri mobilizatoare despre unitatea partidului, despre ataşamentul faţă de PDL sau despre victoria la următoarele alegeri, fie prin alocuţiuni inedite, amuzante şi care au adus culoare competiţiei.

Un discurs care a descreţit frunţile a fost, fără îndoială, cel al lui Theodor Paleologu, candidatul care a obţinut, sâmbătă, cele mai puţine voturi pentru funcţia de preşedinte al PDL. După ce a fost anunţat, duminică, faptul că nu a fost ales nici prim-vicepreşedinte, Paleologu s-a declarat mulţumit de rezultat, artătând că oricum nu ar fi avut destulă şampanie pentru toată lumea. În cele din urmă, delegaţii l-au votat vicepreşedinte, anunţul fiind urmat de aplauze îndelungi din partea celor prezenţi.

Totuşi, cel mai aplaudat candidat a fost Nicolae Anghel, de la Constanţa. Acesta s-a prezentat, duminică, drept "singurul simbol al oraşului Constanţa care a rezistat din 1996 până în prezent şi nu a cedat presiunilor pesediste" şi "terorii pesediste a lui Năstase". El a ţinut cel mai lung discurs, delegaţii aplaudând demonstrativ, la un moment dat, pentru a-l determina să se oprească. Nicolae Anghel a părut că nu înţelege şi a spus, ridicând tonul pentru a acoperi aplauzele, că "sunt multe lucruri de povestit". "Sunt sigur că vom fi condamnaţi până în 2020 să guvernăm", a mai spus Anghel.

Un alt candidat a afirmat că s-a gândit trei zile ce să spună la şedinţa Consiliului Naţional de Coordonare. Alt democrat-liberal a spus că vrea să candideze pentru că, fiind blond, vrea să aducă o pată de culoare în Biroul Permanent Naţional.

"Votaţi cu mintea dumneavoastră, nu a altora! Trăilă bine!", s-a adresat democrat-liberalilor candidatul Cristina Trăilă.

Cei mai mulţi dintre delegaţi au preferat, în alegerea vestimentaţiei, pentru culorile mov şi lila, cu diverse nuanţe. Delegaţii au purtat cămăşi, cravate, rochii, bluze sau fuste în aceste culori, roşul lipsind aproape cu desăvârşire.

Preşedintele Camerei Deputaţiei, Roberta Anastase, a purtat o rochie mov, pantofi albastru-mov de piele întoarsă, cu fundiţă la spate şi toc înalt. La intrarea în sala de şedinţă, ea a fost abordată de un democrat-liberal, care a atenţionat-o, în glumă, că potrivit principiillor ezoterice culoarea mov se poartă joi şi nu duminica.

Colega sa de partid Elenea Udrea a preferat, în a doua zi a congresului, pantaloni albaştri, la care a asortat o bluză de aceeaşi culoare şi pantofi cu toc.

Andreea Paul Vass, consilier al premierului, a ieşit în evidenţă cu o bluză sclipitoare în culoarea partidului: portocaliu.

Majoritatea femeilor prezente la congres au abordat ţinute elegante şi pantofi cu platforme şi tocuri foarte înalte, fuste scurte, unele dintre acestea viu colorate sau lucioase.

Elena Băsescu şi Anca Boagiu au preferat ţinute discrete, fiica preşedintelui venind îmbăcată în negru, cu balerini de aceeaşi culoare, cu o floare albă pe vârfuri. Ministrul Transporturilor a îmbrăcat un costum gri, la care a asortat un colier şi o broşă reprezentând o broască ţestoasă.

Pe parcursul zilei de duminică, fundalul muzical pentru perioada pauzelor, menţinut la un nivel mediu, a crescut brusc în intensitate odată cu melodia "We are the champions" ("Noi suntem campionii"), urmată de "I'm a little alien" ("Sunt un mic extraterestru"), întreruptă, însă, după doar câteva versuri, înainte de final, pentru ca delegaţii să asculte melodiile "A sosit ziua dreptăţii", "Bucovina, plai cu flori" şi "Puşca şi cureaua lată".

(Material realizat de Eliana Rădulescu, eliana@mediafax.ro).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici