REPORTAJ: Ioan Garbis, una dintre victimele lui Huidu, era un admirator al "Cronicii Cârcotaşilor"

Ioan Garbis, una dintre cele trei persoane care au murit în accidentul provocat de realizatorul TV Şerban Huidu, era un admirator al emisiunii acestuia, "Cronica Cârcotaşilor". Era un om de calitate, deosebit, foarte educat, cu un umor fin. Nu deranja pe nimeni. Aşa şi-l amintesc toţi.

1309 afișări
Imaginea articolului REPORTAJ: Ioan Garbis, una dintre victimele lui Huidu, era un admirator al "Cronicii Cârcotaşilor"

REPORTAJ: Ioan Garbis, una dintre victimele lui Huidu, era un admirator al "Cronicii Cârcotaşilor"

Aşa şi-l aduc aminte prietenii şi foştii colegi de liceu pe Ioan Garbis, cel care a supravieţuit în chinuri încă 20 de ore după cumplitul accident de pe DN1, din localitatea braşoveană Timişul de Sus, provocat duminică de realizatorul TV Şerban Huidu şi în urma căruia alte două persoane şi-au pierdut viaţa.

Câţiva prieteni şi foşti colegi de la Liceul Şaguna din Braşov s-au strâns, marţi seară, de la ora 17.00, la Capela Bisericii "Sfânta Treime" din centrul oraşului, unde a fost depus trupul acestuia. Fiecare a adus câte o coroană de flori şi au depus-o lângă sicriu. Apoi au depănat amintiri care i-au legat de Garbis. Şi familia Huidu a trimis o coroană cu garoafe albe.

Garbis a făcut Liceul Şaguna, cel mai prestigios liceu din Braşov, făcând parte din singura clasă de băieţi din şcoală din acea vreme, între anii 1969 - 1973, clasă din care făcea parte şi cunoscutul muzician Alexandru Andrieş.

"Am fost foarte uniţi şi am ţinut legătura cu toţi colegii. Noi chiar am fost colegi colegi, nu colegi punct ro, cum sunt tinerii de azi. Printre noi a fost şi Alexandru Andrieş, dar de el ştim mai puţine lucruri pentru că el nu prea îşi dă numărul de telefon", a spus Dan Săvescu, fost coleg şi bun prieten al lui Garbis.

Săvescu şi-a adus aminte zâmbind că Garbis era "incredibil de creţ". "Ţii minte că nu vedeam la tablă din cauza părului lui? Era bun la orice materie, dar mai ales la matematică şi fizică", a spus Săvescu unui alt fost coleg de liceu.

"A fost un tip deosebit. Era fost coleg de şcoală cu soţul meu şi am petrecut anumite evenimente împreună, cum ar fi Crăciunul. Şi acum ţin minte acel Crăciun. Nici nu ne-am dat seama când s-a făcut dimineaţă. Avea un umor extraordinar. Un umor fin şi nu jignea pe nimeni. Avea o educaţie aleasă, era un fin psiholog, citea enorm şi era atent cu toţi din jurul lui. Avea un simţ al umorului deosebit, plăcându-i şi «Cronica Cârcotaşilor»", a spus Adriana Stinghe, arhitect.

Ea consideră că accidentul produs de Huidu a fost ca urmare a unui "teribilism al unor oameni cu maşini puternice şi foarte multă sfidare".

Garbis nu avea niciun viciu, nu obişnuia să bea şi nici să fumeze. Spunea că vrea să moară sănătos, să nu se chinuie. Pe Magda Drăghici, cealaltă victimă a accidentului provocat de Huidu, Garbis a cunoscut-o pe pârtia de schi, îşi amintesc prietenii comuni.

"Era o femeie foarte vie. Spirt. Foarte activă şi cu mult umor. Se completau extraordianr de bine unul pe altul", a mai spus Adriana Stinghe. F

Făceau amândoi multe drumeţii prin ţară sau străinătate şi erau pasionaţi de schi.

Magda Drăgici (54 de ani) era divorţată de mulţi ani şi avea o fiică de 27 de ani care lucrează în Bucureşti. Prietenii o descriu ca pe o femeie plină de viaţă şi sportivă. Iubea drumeţiile, schiul şi înotul. Cei doi au fost apoi colegi la Hidromecanica, unde lucrau amândoi ca ingineri, însă după 1989 şi-au făcut propria firmă, Toledo SRL care se ocupa cu comercializarea de benzi şi role pentru maşini de ambalat.

Vărul femeii, Florin Podaru, a descris-o ca fiind o femeie care "era un exemplu pentru oricine". "Era iubită de multă lume. Muncea mult şi bine, a creat locuri de muncă. Era un exemplu pentru oricine", a spus el.

Podaru a spus că dacă l-ar întâlni pe stradă pe Huidu nu l-ar băga în seamă. El speră ca justiţia să facă dreptate în acest caz. "Sper să se facă dreptate şi la încheierea procesului să aibă, acolo unde sunt, senzaţia că li s-a făcut dreptate", a mai spus vărul Magdei Drăghici.

Trupul femeii a fost depus la capela Bisericii "Sfintii Apostoli Petru si Pavel" de pe strada Aurel Vlaicu din Braşov pentru priveghi, urmând ca apoi să fie trnasportat la Bucureşti pentru incinerare.

Garbiş va fi înmormântat, miercuri, de la ora 13.00, la cimitirul Bisericii Sfânta Treime.

Cea de-a treia victimă a accidentului de duminică provocat de realizatorul TV, Lungu Ştefan Balogh, a fost înmormântat, marţi, la Cimitirul "Învierea Maicii Domnului" - Micşunica din Braşov.

(Material de Departamentul Corespondenţi, corespondenti@mediafax.ro)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici