Stenograma: Mussolini, Ceauşescu, Morar

Stenograma lui Mussolini către "squadra azzura" înainte de finala din Franţa de la Campionatului Mondial din 1938, la meciul cu Ungaria, ar fi sunat: ”Învingeţi sau muriţi”.

19 afișări
Imaginea articolului Stenograma: Mussolini, Ceauşescu, Morar

Stenograma: Mussolini, Ceauşescu, Morar

Nu ştiu exact pe ce cale a transmis Mussolini celebrul mesaj, însă italienii au triumfat cu 4-2, la finalul meciului portarul maghiar declarând că, deşi a primit patru goluri, a salvat mai multe vieţi omeneşti.

Stenograma din şedinţa Comitetului Politic Executiv al CC al PCR după meciul de la Copenhaga din noiembrie '89 ne dezvaluie intenţiile lui Ceuşescu de a desfiinţa cluburile Steaua şi Dinamo, poate şi Universitatea Craiova."I-am spus şi lui Bobu că dacă aici nu câştigă cele două puncte, pur şi simplu desfiinţăm cluburile care au dat jucători la naţională", spune Ceuşescu în stenograma publicată de revista Sport Magazin. Însă, tricolorii au învins Danemarca acasă şi aşa am ajuns la CM ’90 din patria lui Mussolini. Ce s-ar fi întâmplat de pierdeam şi s-ar fi desfiinţat cluburile, am fi avut poate Revoluţia cu o lună mai devreme?

Oare ce ar fi dictat Mussolini sau Ceauşescu dacă ar fi citit stenograma valizei? Morar o desfiinţa sau ucide pe cineva după stenograma asta, măcar s-o da vreo amendă simbolică ceva pe acolo?

(Comentariu realizat de Romeo Chiriac, romeo@mediafax.ro)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici