Analistul Valentin Stan, EXCLUSIV la Marius Tucă Show: ,,Legea carantinei este gândită nu pentru COVID-19, ci pentru o perioadă nedeterminată, în aşa fel încât controlul să fie absolut”

  • Valentin Stan susţine că Legea carantinei, gândită de politicienii români nu este nici pe departe focalizată în jurul epidemiei de COVID-19, ci ,,ca să îi prostim pe proşti şi să îi strângem şi mai bine în chingi!”
  • Valentin Stan susţine că, în timp ce guvernanţii noştri au dat legi ,,pe genunchi” în perioada epidemiei, politicienii francezi ,,şi-au dat o lege pe care au trecut-o printr-un control de constituţionalitate”, gândindu-se înainte de toate la cetăţean.
  • Marius Tucă: ,,De ce ne întrebăm ce se întâmplă cu România? Este singura ţară din lume care nu a deschis încă restaurantele, teatrele şi cinematografele!”
4168 afișări
Imaginea articolului Analistul Valentin Stan, EXCLUSIV la Marius Tucă Show: ,,Legea carantinei este gândită nu pentru COVID-19, ci pentru o perioadă nedeterminată, în aşa fel încât controlul să fie absolut”
Invitat în emisiunea ,,Marius Tucă Show”, analistul politic Valentin Stan face împreună cu Marius Tucă o radiografie a perioadei de epidemie, punctând felul în care guvernanţii noştri au acţionat în aceste luni de la apariţia COVID-19. 
 
Dincolo de restricţii, bâjbâieli, stări de urgenţă versus stări de alertă până la Legea carantinei care a intrat în vigoare astăzi (n.r.- marţi, 21 iulie), concluzia celor doi este una simplă: România este singura ţară din lume care nu a deschis încă restaurantele, teatrele şi cinematografele! 
 
,,De ce ne întrebăm ce se întâmplă cu România?  Nu este sfârşitul lumii. România ramâne cum am stabilit: un stat califat taliban Covid ”, susţine jurnalistul Marius Tucă.

Ce este dincolo de Legea carantinei

Analistul Valentin Stan vorbeşte despre Legea carantinei, punctând cum a fost gândită, în realitate, această lege care a atras numeroase discuţii şi controverse în spaţiul public. 
 
 
,,Să te învăţ ceva de la Securitate. Eu am spus mereu, presa este sacrosanta, nu contează de unde e, merită să aibă voce şi în ultima instanţă decid românii ce să asculte. Deci eu nu mă amestec in chestiile astea. Dar hai să mergeam la una din televiziunile securităţii, apropo de legea asta. (...) Vorbim de lege privind instituirea de măsuri în situaţii de risc epidemiologic. O lege a Securităţii, pentru poporul român de proşti. (...) Această lege cu care Iohannis ne-a spart capul în ultimele zile, securitatea însăşi punând puţină frână, această lege este gândită nu pentru COVID-19, ci pentru o perioadă nedeterminată în aşa fel încât controlul să fie absolut, sistematic şi fără legatura cu vreo epidemie. Să îi prostim pe proşti şi să îi strângem şi mai bine în chingi.

V. Stan: ,,Francezii şi-au dat o lege pe care au trecut-o printr-un control de constituţionalitate”

În plus, Valentin Stan ne explică şi care sunt diferenţele dintre Legea carantinării – gândită de politicienii noştri – comparativ cu cea a francezilor, structurată pe o perioadă determinată de timp şi focalizată strict pe epidemia COVID-19. 
 
 
,,Ştii că au avut şi ei o problemă. Au avut stări de urgenţă, au avut de toate. (...) Francezii au zis să rezolv cu o lege. Spre deosebire de Securitate, s-au uitat în jur la cetăţeni (...). Fiind stringentă adoptarea unei normative în acest sens, nu poţi să faci legi pe genunchi pentru forever (...) Francezii şi-au dat o lege pe care au trecut-o printr-un control de constituţionalitate. (...) Prim-ministrul are o perioadă determinată de timp, la noi e forever, ca la proşti (...) pentru a lua măsuri (...) şi pentru a combate această epidemie, nu altceva.”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici