Video Ediţie specială ”Marius Tucă Show ” / Ion Cristoiu: Îmbolnăvirea lui Chiţac, o pocnitoare mediatică / Despre starea de urgenţă: Nimic nu e mai uşor decât să derapezi. Cu ochii pe ei, pentru că vor profita

Ediţie specială ”Marius Tucă Show”, duminică, 15 martie, de la ora 17.30. despre instiuirea stării de urgenţă în România din cauza pandemiei de coronavirus şi măsurile care se iau în urma acestei decizii.

10125 afișări
 

 
Redăm cele mai importante fragmente din emisiune:
 
19:25 Ion Cristoiu, despre efectele stării de urgenţă: Se va declara starea de urgenţă, va fi în funcţiune după ce o să apară în Monitorul General. După părerea mea, mai multe măsuri decât până acum nu se vor lua, limitarea drepturile omului este uriaşă. Ea a menirea de a întreţine starea de panică. Cred că va fi o mare sursă pentru cei care au clădiri şi nu le ocupă nimeni. Ca şi războaiele din istoria României, va fi o sursă uriaşă de îmbogăţire
 
 
18:17 Ion Cristoiu, despre starea de urgenţă: Două motive sunt. Principalul este că nu mai este nevoie de nicio formalitate pentru achiziţii. Cred că deja unii au trenuri de echipament medical. Şi doi, punerea unui căluş presei. Starea de urgenţă nu aduce nimic nou, deja s-au luat toate măsurile de limitare. Interzicerea de adunări publice cu mai mult de 50 de persoane este o limitare clară. Toate măsurile care ar fi trebuit luate prin starea de urgenţă, au fost deja luate. Avem o limitare enormă a drepturilor.
 
18:08 Ion  Cristoiu, despre starea indusă de criza de coronavirus: Există o prăpastie între pericol şi psihoză. Deja italienii văd că nu se întămplă nimic. Nu cred că din acest punct de vedere şi pentru sănătatea lumii trebuie să găsim posibilitatea să mergem să ne desfăşurm activitatea, dar în anumite condiţii
 
17:55 Ion Cristoiu, despre ce ar putea urma după epidemie: Cu ochii pe ei că vor profita. Nimeni nu mă asigură că nu va fi jaf (...) În Franţa a fost o mare discuţie dacă să se ţină localele. Probabil că francezii au înţeles că să ne ţinem cu dinţii de proceduri. În acest caz, al învestirii guvernului nu e vorba că PSD a ajuns să voteze cu entuziasmul Guvernul Orban, ci pentru că trebuiau respectate procedurile. Adică....cum nu o audiem pe Violeta Alexandru că nu răspunde la telefon. Nu înţeleg de ce trebuia rezolvat tot în jumătate de oră. A fost vorba despre cel mai important moment al democraţiei, învestirea Guvernului.
 
 
17:50 Marius Tucă: Probabil că a fost pretextul unei stări de urgenţă dusă la extrem, iar această cacialma în care a fost încălcată Constituţia, ştim că în condiţii normale nu putea fi numit. Dar în condiţiile coronavirusului şi farsei cu Guvernul infectat, au fost destule argumente pentru acea jalnică reuniune a Parlamentului.
 
Ion Cristoiu: Starea de urgenţă - este o premieră, care trebuie supravegheată de ONG-uri şi partide de Opoziţie pentru că nimic nu e mai uşor decât pe asemenea fonduri să derapezi. Nimic nu e mai uşor decât să nu fim atenţi la achiziţii. Nu cred că omenirea a ajuns la sfârşit. La sfârşitul crizei vom găsi îmbogăţiţi mai mult decât după primul Război Mondial.
 
 
17:45 Ion Cristoiu, despre cazul Chiţac: Desemnarea lui Ludovic Orban a fost precedată de o chestiune mediatică numită îmbolnăvirea domnului Chiţac. Ştirea a venit vineri, apoi am auzit de 3 oameni de acolo s-au îmbolnăvit. Ieri l-am întrebat pe domnul Cercel care e paradoxul...ori nu e purtător, ori domnul Orban care a fost acolo este super erou, să fie dat lumii că e omul caruia nu i se întâmplă nimic. Domnul Cercel a spus că cei 3 s-au îmbolnăvit probabil de la altă sursă. Ca să vedeţi că e ceva în neregulă, domnul respectiv de luni până vineri a participat la evenimentul femeilor liberale, Uniunea Tătarilor, teroretic el a infectat cel puţin 300 de persoane pentru că a avut viaţă normală. S-a făcut anchetă epidemiologică pe unde a mers el? Cred că avem de a face cu o pocnitoare mediatică.
 
17:38 Ion Cristoiu, despre conferinţa de presă a premierului: Am o propunere, această comunicare publică în legătură cu ce să facem, că nu mă interesează viziunea domnului Orban să fie centralizzată. Fiecare ţine conferinţe de presă şi ce să ne spună...să ne spălăm pe mâini. Conferinţa trebuia ţinută după ce decretul era publicat în Monitorul Oficial.
 
 
Marius Tucă şi publicistul Ion Cristoiu vor analiza ultimele informaţii privind criza coronavirusului în România şi măsurile luate de autorităţi pentru protejarea populaţiei.
 
Ce înseamnă stare de urgenţă? 
Este pregătit Ministerul de Interne pentru a-şi asuma rolul de coordonator al măsurilor decretate de starea de urgenţă?
Sunt măsurile anunţate de autorităţi proporţionale cu această criză şi nediscriminatorii?
Ce drepturi fundamentale vor fi afectate?
Cum ar trebui să se comporte populaţia?
Cum ne putem feri de abuzuri, manipulare, fake-news-uri?
Ce se va întîmpla cu libertatea de expresie, cu libertatea presei?
 
Sunt doar câteva din întrebările la care vor răspunde Ion Cristoiu şi Marius Tucă, duminică, începând cu ora 17.45, într-o emisiune LIVE "Marius Tucă Show", pe mediafax.ro. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici