Video „Marius Tucă Show”. Dr. Ion Alexie: Remdesivir nu te vindecă în două zile / În cazul altor coronavirusuri, imunitatea durează doar un an

  • Dr. Ion Alexie, medic specialist de boli interne şi boli infecţioase într-un spital din Las Vegas, a fost invitat miercuri, 22 aprilie, la „Marius Tucă Show”
  • Medicul a spus că „Remdesivir este folosit momentan în SUA la persoane gravide, tineri şi se pare că rezultatele sunt foarte bune, însă Remdesivir nu te poate vindeca în două zile”
  • Specialistul a mai explicat că „majoritatea virusurilor se propagă mai mult în sezonul rece”
3208 afișări

Redăm principalele declaraţii:

Marius Tucă: Te rog sa ne explici aceasta boala. Cum se trateaza bolnavii de Covid-19 in SUA?

Dr. Ion Alexie: Coronavirusul a facut mutatii si a trecut si la om, unele tulpini sunt foarte usoare, si cele trei care au produs pandemii, Sars, Mers si Covid-19.

Marius Tucă: Sa vorbim despre despre preventie.

Dr. Ion Alexie: Acest virus se transmite prin secretiile respiratorii oamenii sa aiba masca se reduce riscul de raspandire si infectare.. In al doilea rand aceste particule ajung pe obiecte din jur, trebuie sa ne spalam pe maini ca sa nu ne infectam.

Marius Tucă: Cum se face testarea?

Dr. Ion Alexie: In sistem PCR si exista teste rapide sau lente, testele de serologie care detecteaza anticorpii, mai sunt si testele de antigeni.

Marius Tucă: Cum se face dezinfectarea faringelui?

Dr. Ion Alexie: Se stie ca acest virus se inmulteste in nazofaringe este important sa eliminal virusul cand este pe mucoase, nu total dar reducem numarul. Noi avem un kit de curatare a cavitatii bucale cu apa oxigenata 1,5%, a pacientului.

Marius Tucă: Ajung pacienti in diferite stagii in ce masura ajuta aceasta gargara?

Dr. Ion Alexie: E greu sa spun care este rata de succes, noi il facem si avem rezultate acest tratament micsoreaza numarul de bacterii.

Marius Tucă: Cati pacienti aveti pe zi?

Dr. Ion Alexie: 15-20, daca nu au nimic pe radioghrafie si au doiar simptome simple sunt trimisi acasa si supravedgeati de acolo.

Marius Tucă: Ce fel de masti folositi?

Dr. Ion Alexie: N95, eu refolosesc masca o data la trei zile, refolosim mastile se stie ca virusul nu traieste mai mult de 2-3 zile.

Marius Tucă: Sterilizatoarele UV functioneaza impotriva virusului.

Dr. Ion Alexie: Da, cu cat puterea este mai mare cau atat moare virusul mai repede.

Marius Tucă: Ce tratament folositi?

Dr. Ion Alexie: Inca niciun medicament nu a fost aprobat si functional 100%. Remdesivir este folosit momentan in America la persoane gravide si tineri se pare ca rezultatele sunt foarte bune. Remdesivirul nu te poate vindeca in doua zile.

Marius Tucă: Te-ai mai confruntat cu un asa virus?

Dr. Ion Alexie: La gripa porcina, dar aveam tratament acum nu avem sper sa functioneze remdesivirul.

Marius Tucă: Ca sta un pacient la tine ?

Dr. Ion Alexie:  Cei mai gravi bolnavi dupa doua saptamani, unii au plecat pe picioare dupa doua saptamani altii mai stau pe oxigen.

Dr. Ion Alexie:  Am facut o adaptare ca sa putem folosi un ventilator la doi pacienti. Avem aparatura care ne ajuta sa oxigenam exterior sangele pacientilor grav bolnavi.

Marius Tucă: A fost o stire care a presupus ca acest Covid-19 ar  provoca tromboza, din Italia.

Dr. Ion Alexie:  Eu nu confirm aceasta veste.

Dr. Ion Alexie:  Noi aici tratam orice pacient care vine la Camera de Urgenta. Chiar daca pierdem bani.

Marius Tucă: Te-ai intalnit cu Michael Jackson?

Dr. Ion Alexie: Am avut o intelegere prin care facem vizite la domiciliu, in acel moment l-am cunoscut si pe Michael Jackson.  Lucrul pe care il tin cel mai bine minte despre el, am vazut o coperta de tabloid pe care scria ca Michael Jackon nu mai are de trait nici sase luni, cand m-am mai intalnit cu el i-am spus in idea ca o sa il dea in judecata si MJ m-a spus ca nu o va face deoarece si jurnalistul are o familie si doar isi face meseria.

Dr. Ion Alexie: Majoritatea virusurilor se propaga mai mult in sezonul rece. Inca nu stim cum se comporta acest virus, speram ca multa lume sa dezvolte imunitate. Toata lumea se zbate sa avem un vaccin pana anul viitor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici