Valentin Stan: Un ziar maghiar scrie că există o afinitate din ce în ce mai mare între discursul lui Iohannis şi teme ale idologiei hitleriste

  • Valentin Stan, „omul cu laptopul”, a atras atenţia în cadrul emisiunii „Marius Tucă Show” asupra ambiguităţilor din mesajele autorităţilor şi asupra ambiguităţilor legislative
9262 afișări
Marius Tucă: S-au strâns peste 100 de persoane în Piaţa Victoriei şi protestează împotriva lui Orban. Am avut o săptămână grea. 
 
Valentin Stan: Tu crezi că dacă s-a terminat starea de urgenţă ţi se permite orice în starea de alertă? S-au aliniat toţi. Si CCR, şi ciuma roşie.
 

 
 
Valentin Stan: O publicaţie maghiară, Visegrad Post, spune că există o afinitate din ce în ce mai mare între discursul lui Iohannis şi anumite teme ale idologiei hitleriste. Articolul îl denigrează pe Iohannis. Se vorbeşte şi despre pesta roşie a timidului PSD. În articol scrie că România pare în prezent ameninţată de delirul autoritar al lui Klaus Iohannis. Eu cred că are informaţii de undeva de unde noi nu avem voie să ne uităm. Zice nişte lucruri care îmi fac pielea de găină. Tu eşti în România, unde icoanele pe sticlă se vând greu.
 
Marius Tucă: Am decăzut foarte tare. De la Băsescu, care a întemeiat statul mafiot, la statul miliţienesc. 
 
Valentin Stan: Băieţii ăştia s-au făcut de râs amânând legea, după care au venit cu o aiureală de lege.
 
Publicaţia maghiară mai spune şi că atacurile asupra PSD sunt puse în scenă pentru a spori popularitatea PSD-ului. Eu sunt mai îngrijorat de faptul că PSD este la fel de controlat de Securitate. 
 
Se vorbeşte de ruina unuia dintre cele mai sărace state din Europa, dar nu i se refuză Germaniei şi Austriei nicio încărcătură de astfel de oameni care se duc la muncă în plină pandemie.

Autorităţile statului, în această teribilă întreprindere în care cetăţeni români sunt umiliţi în fiecare zi, şi care ar trebui să îşi apare cetăţenii, ne găsesc pe tine şi pe mine vinovaţi.
 
Marius Tucă: Românii care s-au dus la sparanghel sunt ei cei vinovaţi.
 
Valentin Stan: În momentul în care s-a spus că nu o să avem acoperite 3 zile, ei au spus că dau ordonanţe de urgenţă. Nu contează România.
 
Marius Tucă: Hai să vorbim despre cât de vinovaţi sunt românii care au plecat la sparanghel.
 
Valentin Stan: Românii sunt nevoiţi pe timp de pandemie să îşi caute norocul aiurea pe coclauri în ţări faţă de care ne comportăm excesiv de slugarnic. 

Legea 156/2000 invocată în audiere spune: MAE va depune diligenţele necesare pentru ca prin intermediul autoritaăţllor să se asigure cetăţenilor români respectarea condiţiilor la munca în străinătate. 

Poti sa realizezi derogari de la text atunci cand ai situatii de exceptie.
 
Despre starea de alerta
 
Valentin Stan: E o invenţie foarte interesantă. Are 2 conotaţii semnificative. Starea de urgenţă era prevăzută de constituţie şi era limitativă. Cu starea de alertă, din configuraţia pretins legalp democratică, puteai să faci două smecherii. În contextul ăsta, băietii au pus dinamita şi au zis: mergem aşa. Între timp, CCR, uitându-se, a descoperit că sunt nişte amenzi în neregulă. Ei s-au speriat şi a început atacul la baionetă împotriva CCR.  Ghici ce s-a întâmplat. CCR, pusă în analiză, a sesizat că ordonanţa în baza căreia urma să se instituie alerta guvernului are mici hibe constituţionale.

Între timp, au dat drumul la lege.
 
Marius Tucă: Ciuma roşie s-a aliniat la camarila securistă şi au votat şi aici.
 
Valentin Stan: S-au gândit să bage un amendament în lege. Ciuma roşie a votat în comisie. Cum să votezi încălcarea constituţiei? Ne batem joc de constituţia Romaniei. .
 
Marius Tucă: Iohannis a trimis această lege spre promulgare.
 
Despre redeschiderea teraselor

Se dă posibilitatea ca pe terase să desfăşori activitatea, dacă terasa este deschisă. Iohannis a promulgat această lege pentru că îi deserveşte interesele. Guvernul spune că  nu va deschide terasele luni.
 
Marius Tucă: Este treaba guvernului ce spune, aici este suveran Parlamentul şi nu poate o ordonaţă de urgenţă să bată o lege trecută prin Parlament. 
 
Valentin Stan: În paragraful 2 din legea stării de alertă scrie că ai putea să manânci pe terasă dacă guvernul îţi dă voie să deschizi terasa.

Marius Tucă: Nu putem să stăm la nesfârşit la mâna lui Nelu Tataru şi Ludovic Orban.
 
Valentin Stan: Pe 12 mai, Nelu Tătaru spunea că hotelurile nu au fost închise niciodată. Pe 14 mai, în noaptea când guvernul nu ştia ce restricţii sunt, ei au făcut o declaraţie din care lipseşte punctul în care se spune că tu poţi să ieşi din localitate ca să faci cumpărături pentru tine şi familie. Nelu Tătaru a spus că se reiau sau se redeschid hotelurile după ce pe 12 a spus ca nu au fost închise.

Marius Tucă: Tătaru încă nu ştie câte persoane au fost testate.
 
Valentin Stan: Întrebat câte persoane au fost testate, Tătaru a răspuns că pot fi şi 13 teste la o persoană.
 
Pe noi ne omoară fake news-urile. Cei de la Rise Project l-au intrebat pe Arafat de ce e nevoie de securişti, el răspunzând că au fost detaşaţi ca invitaţi, nu ca decidenţi, câte un ofiţer în fiecare centru judeţean, pentru că ei ştiu cel mai bine ce se întâmplă pe linie la toate serviciile din cadrul ministerului.
 
Marius Tucă: Avem tradiţie aici ca turnătorii securişti să conducă România din prima poziţie în statul român.
 
Valentin Stan: Moţiunea simplă împotriva lui Cîţu arată că Parlamentul nu are încredere în el. În toate ţările civilizate niciun ministru care este invalidat în Parlament nu mai rămâne în funcţie, dar aici rămâne.
 
 

 

 
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici