Video Vasile Dîncu, invitat la „Marius Tucă Show”: Această criză este folosită politic

Sociologul Vasile Dîncu, ales, săptămâna trecută, în cadrul Comitetului Executiv Naţional (CExN), preşedinte interimar al Consiliului Naţional al PSD, vorbeşte despre miza noii sale funcţii.

1450 afișări
Ce câştigă PSD din această revenire în linia întâi a politicianului, cine sunt susţinătorii şi cine sunt opozanţii? – aflăm luni de la Vasile Dîncu.
 
O ediţie “Marius Tucă Show” pe care nu vrei să o ratezi, luni, 3 august, începând cu ora 20:00, la emisiunea "Marius Tucă Show", transmisă pe mediafax.ro.
 
D: Cei din stânga dau răspunsuri cu mai puţina fineţe. Nu are legatura cu politică. Este un razboi.

T: Se apropie congresul , pe nume Ciuma Roşie.

D : Departamentele trebuie să construiască o politică alternativă. Această criză este folosită politic. Vreau sa îmi fac o echipă de tineri. Vreau sa refacem un guvern, am sa candidez la Congres.

T: Să dăm cateva imagini si apoi să le comentăm împreuna. 

D: A fost prima mea emisiune mai serioasa. Voiam sa fiu scriitor, să scap de orice tentaţie. Îmi aduc aminte în această emisiune, Traian Basescu se simtea "înghesuit".

T: Au trecut 21 de ani. Ştiu că atunci m-au sunat mulţi oameni să mă întrebe de Vasile Dîncu. Traian Basescu era foarte supărat ca avea 6, 7 la suta în acest sondaj. Ce facem cu partidul social democrat?

D: Eu cred ca partidul a acţionat tactic, nu se află în cea mai bună situaţie. În acea perioadă m-am gândit ce ar trebui făcut. Guvernarea Orban era mai degrabă o asteptare fantastică. Acest lucru trebuia lăsat să se consume. Trebuie să aştepti mai de grabă, să pari slab atunci cand eşti puternic. Faptul ca nu am mai avut o echipa, cred ca ne-a avantajat. Marcel Ciolacu a încercat sa aducă în jurul lui lume. 

D: Cu toată alianţa care se face împotriva PSD. Gabriela Firea merge cu 40 la suta.  Este foarte complict scenariul de la Bucuresti. Negoiţă dispare. Deocamdata domana Firea conduce pentru că are o susţinere omogenă. Există posibilitatea ca primarii să caştige din anumite sectoare, chiar dacă sunt mulţi împotriva lor .

T: Fostul marinar, cel caruia nu i se spune numele, spuneţi-mi despre el .

D: Poate fi o atracţie către electoratul din dreapta domnul Traian Basescu. Ar putea să obţină un scor bun.

T: În legatura cu moţiunea de cenzura. Pentru căderea Guvernului Orban , care sunt paşi ?

D: Moţiunea de cenzura este o cerere. Trebuie să arate purtitatea guvernului. Toate greşelile Guvernului să fie adunate într-o carte neagră. Exista o raţiune. Activul de partid vrea sânge. Raţionamentul comunicării , guvernul nu trebuie să influenteze campania electorala. Nu poţi argumenta căderea Guvernului doar prin nemulţumiri.

D : Nu ne-am pregătit destul pentru campania anticovid. Eu cred că ar fi rational pentru Guvern, ca aceste alegeri sa se amane.

T: Alegerile parlamentare ar trebui anulate?

D: Daca se merge in ritmul asta, Raed Arafat spune ca vom avea în aceasta toamna nişte vârfuri de infectari. Cred ca în martie se vor face aceste alegeri.  Suntem în scenariile cele mai rele. Cred ca in septembrie o sa fie foarte complicat.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici