A venit poleiul. Circulaţie în condiţii de iarnă în zonele montane şi în judeţe din regiunea Moldovei

  • Circulaţia rutieră se desfăşoară în condiţii de iarnă în zonele montane şi în judeţele din regiunea Moldovei, vineri dimineaţa.
  • Poliţiştii rutieri îi atenţionează pe şoferi că şi în Transilvania se circulă în condiţii de carosabil acoperit cu polei.
262 afișări
Imaginea articolului A venit poleiul. Circulaţie în condiţii de iarnă în zonele montane şi în judeţe din regiunea Moldovei

A venit poleiul. Circulaţie în condiţii de iarnă în zonele montane şi în judeţe din regiunea Moldovei

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că vineri dimineaţa nu sunt autostrăzi sau drumuri naţionale cu circulaţia oprită ca urmare vreunui accident rutier sau din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.

Se circulă în condiţii de iarnă în zonele de munte, precum şi în judeţele din regiunea Moldovei, se acţionează atât cu utilaje, cât şi cu material antiderapant.

Ceaţa scade vizibilitatea sub 200 metri, izolat sub 50-100 metri pe mai multe artere rutiere din judeţele Braşov, Dâmboviţa, Gorj, Harghita, Maramureş şi Prahova.

Carosabilul este alunecos din cauza poleiului care se formează pe alocuri în judeţele: Harghita - DN 15 între Topliţa şi Borsec şi DN 13B între Praid şi Gheorgheni; Maramureş - DN 18 între Borşa şi Cârlibaba şi Vrancea - DN 2M între Andreiaşu de Jos şi Broşteni.

La nivelul ţării, se circulă în general pe un carosabil umed, cu precipitaţii mixte pe alocuri, însă acestea au scăzut în intensitate faţă de ultimele 24 ore.

Pe arterele rutiere principale, respectiv Autostrada A1 Bucureşti-Piteşti, Autostrada A2 Bucureşti-Constanţa, Autostrada A3 Bucureşti-Ploieşti, DN 1 Ploieşti-Braşov şi DN 7 Piteşti-Sibiu, traficul se desfăşoară pe un carosabil umed, în general fără precipitaţii şi fără porţiuni cu polei.

Poliţiştii rutieri le recomandă şoferilor să reducă mult viteza în mers, distanţa de frânare crescând pe un carosabil umed, să-şi echipeze autovehiculele cu anvelopele de iarnă, dacă deplasarea va fi efectuată pe sectoare de drum unde este zăpadă, gheaţă sau polei, să mărească distanţa de siguranţă între autovehicule, să evite bruscarea comenzilor şi manevrele riscante şi să se asigure foarte bine înainte de fiecare manevră, circulând cu multă atenţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici