Alertă de ninsori în mai multe judeţe. Cum se circulă în ţară

Restricţii de circulaţie pentru camioane în judeţul Braşov, din cauza ninsorii puternice. Mai multe TIR-uri sunt blocate pe sensul de urcare al DN 1 Braşov-Ploieşti. Porturile au fost închise.

637 afișări
Imaginea articolului Alertă de ninsori în mai multe judeţe. Cum se circulă în ţară

Alertă de ninsori în mai multe judeţe. Cum se circulă în ţară

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, din cauza ninsorii abundente şi a zăpezii depuse pe carosabil, s-a impus restricţie de circulaţie, marţi, în intervalul orar 12.30-15.30, pentru autovehiculele cu masa mai mare de 7,5 tone pe DN 73A, între localităţile Râşnov şi Predeal, judeţul Braşov, pentru a permite deszăpezirea acestui tronson de drum.

Pe DN 1 Braşov-Ploieşti, la kilometrul 147, la ieşire din localitatea Timişu de Sus, judeţul Braşov, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile (ninsoare), mai multe tiruri sunt imobilizate pe sensul de urcare, blocând acest fir. Traficul rutier se desfăşoară alternativ, pe sensul de mers către Ploieşti.

Ninge abundent pe DN 17 Bistriţa-Vatra Dornei, în localitatea Piatra Fântânele (Pasul Tihuţa), judeţul Bistriţa-Năsăud, mai multe autotrenuri nu pot înainta, astfel că sensul de urcare este oprit şi se circulă alternativ, pe celălalt fir.

Pe DN 19 Carei-Oradea, la kilometrul 66+800 de metri, în zona localităţii Valea lui Mihai, judeţul Bihor, a avut loc un accident rutier între două autotrenuri şi un autoturism, în urma căruia şoferul autoturismului a suferit răni grave, fiind evaluat medical. Traficul rutier este oprit pe ambele sensuri.

Sunt semnalate precipitaţii sub formă de ninsoare şi se circulă în condiţii de iarnă, dar nu sunt impuse restricţii de trafic, în zona montană a judeţelor Bacău, Bihor, Braşov, Covasna, Harghita, Neamţ, Gorj, Prahova şi Vrancea. Se acţionează cu utilaje pentru deszăpezire.

Pe DN7, tronsonul kilometric 216 (Călineşti) – 229 (Câineni), judeţul Vâlcea, sunt semnalate căderi de pietre de pe versanţi, nefiind înregistrate persoane rănite, ci doar pagube materiale. Traficul rutier se desfăşoară îngreunat.

Din cauza vântului puternic, au fost suspendate manevrele în porturile Constanţa Nord, Constanţa Sud, Mangalia şi Midia.

„Pentru prevenirea accidentelor rutiere, sfătuim conducătorii auto să ruleze cu prudenţă sporită, să păstreze distanţa regulamentară între vehicule şi să se asigure temeinic la schimbarea direcţiei de deplasare. De asemenea, recomandăm şoferilor ca înainte de a porni în călătorie, să se intereseze cu privire la starea părţii carosabile, să aibă autovehiculele echipate cu anvelope de iarnă şi să reducă viteza, folosind frâna de motor”, transmite Infotrafic.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici