Alertă METEO 7 iulie 2021. România, sub Coduri galbene de ploi şi caniculă. HARTA judeţelor vizate de ANM

  • ANM a emis Coduri galbene de ploi şi caniculă.
  • Miercuri, în zone din 11 judeţe sunt aşteptate averse şi ploi torenţiale.
  • Până vineri, 10 judeţe din vestul României sunt sub Cod galben de caniculă.
14160 afișări
Imaginea articolului Alertă METEO 7 iulie 2021. România, sub Coduri galbene de ploi şi caniculă. HARTA judeţelor vizate de ANM

Alertă METEO 7 iulie 2021

Vremea este în continuare ploioasă, iar temperaturile rămân ridicate în cea mai mare parte a ţării.

METEO 7 iulie 2021 - Vremea în România: Cod galben de ploi

ANM a emis, miercuri dimineaţă, un Cod galben de ploi valabil în 11 judeţe începând de azi, la ora 13:00. Avertizarea meteo este în vigoare până la ora 22:00, în cursul aceleiaşi zile.

În intervalul menţionat, local în Moldova, nordul Munteniei şi zona Carpaţilor Orientali vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată şi se va manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi, izolat, grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 25...40 l/mp.

Sunt vizate total sau parţial judeţele: Prahova, Buzău, Braşov, Covasna, Vrancea, Bacău, Harghita, Neamţ, Iaşi, Suceava şi Botoşani.

 

METEO 7 iulie 2021 - Vremea în România: Cod galben de caniculă

Miercuri, joi şi vineri, meteorologii anunţă Cod galben de caniculă în 10 judeţe din România: Olt, Dolj, Gorj, Mehedinţi, Caraş-Severin, Hunedoara, Arad, Timişoara, Bihor şi Satu Mare.

În intervalul menţionat în Banat, Crişana, în cea mai mare parte a Olteniei, în vestul Maramureşului şi în sudvestul Transilvaniei, valul de căldură se va intensifica, local va fi caniculă şi disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33 şi 37 de grade, iar cele minime se vor situa între 17 şi 23 de grade.

Miercuri, 7 iulie, disconfortul termic va fi ridicat (valori ITU ce vor atinge sau vor depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi) pe arii restrânse şi în sud şi centru. Disconfortul termic se va menţine ridicat şi la sfârşitul săptămânii, pe alocuri la câmpie.

 

Prognoza METEO. Vremea în Bucureşti

În Bucureşti, vremea va fi caldă miercuri şi joi. În cursul după-amiezelor sunt posibile averse însoţite de descărcări electrice, potrivit prognozei speciale pentru Capitală, emisă de ANM. Citeşte în continuare...

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici