ALERTĂ METEO Cod portocaliu de ploi abundente în şapte judeţe

  • Meteorologii au emis luni o avertizare Cod portocaliu de ploi valabilă în şapte judeţe din ţară.
  • Alte judeţe sunt sub avertizare Cod galben de ploi şi instabilitate atmosferică.
4859 afișări
Imaginea articolului ALERTĂ METEO Cod portocaliu de ploi abundente în şapte judeţe

ALERTĂ METEO Cod portocaliu de ploi abundente în şapte judeţe

Potrivit ANM, sunt vizate de Codul portocaliu judeţele Vaslui, Galaţi, Brăila, Tulcea, Constanţa şi jumătatea de est a judeţelor Ialomiţa şi Călăraşi.

În aceste zone va ploua abundent şi se vor acumula cantităţi de apă de 40-50 l/mp şi ziolat de peste 60-80 l/mp.

Avertizarea este în vigoare de luni, de la ora 12.00, până marţi, la ora 10.00.

În judeţele Iaşi, Neamţ, Bacău, Vrancea, Buzău şi în jumătatea de vest a judeţelor Ialomiţa şi Călăraşi va fi Cod galben.

În aceste zone se vor semnala averse, pe alocuri însoţite de descărcări electrice şi de intensificări de scurtă durată ale vântului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 20-30 l/mp, iar pe arii restrânse 40-50 l/mp.

Avertizarea Cod galben este în vigoare de luni, de la ora 10.00, până marţi, la ora 12.00.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici