ANM: Un val de căldură va lovi o mare parte a României

Administraţia Naţională de Meteorologie anunţă că un val de căldură va lovi o mare parte a României. Specialiştii au emis mai multe avertizări cod galben şi cod portocaliu valabile marţi şi miercuri.

5125 afișări
Imaginea articolului ANM: Un val de căldură va lovi o mare parte a României

ANM: Un val de căldură va lovi o mare parte a României

Marţi este în vigoare un cod galben de căldură şi disconfort termic ridicat. Valul de căldură va persista în cea mai mare parte a ţării, iar în zonele de câmpie şi local în cele de deal şi podiş va fi caniculă, anunţă ANM. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 şi 37 de grade, iar minimele se vor încadra între 17 şi 24 de grade.

Tot marţi este în vigoare şi un cod portocaliu. Meteorologii anunţă un val de căldură în intensificare, caniculă şi disconfort termic accentuat. Sunt afectate judeţele Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Constanţa, Ilfov şi municipiul Bucureşti.

În zonele menţionate valul de căldură şi canicula se vor intensifica şi se vor înregistra temperaturi maxime de 37...39 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa peste pragul critic de 80 de unităţi.

Un alt cod galben de căldură şi disconfort termic ridicat va intra în vigoare miercuri. Valul de căldură va persista în sud-vest, sud şi în sud-est, unde va fi caniculă. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 şi 37 de grade, iar minimele se vor încadra între 17 şi 23 de grade.

Meteorologii mai anunţă că „vor fi manifestări de instabilitate atmosferică accentuată local în jumătatea nordică a teritoriului şi pe arii restrânse în rest”.

Un cod portocaliu de caniculă şi disconfort termic accentuat va fi valabil miercuri. În judeţele Olt, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Ilfov şi municipiul Bucureşti se vor înregistra temperaturi maxime de 37...39 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa peste pragul critic de 80 de unităţi, a precizat ANM.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici