Codul portocaliu de viscol a fost prelungit în Carpaţii Meridionali

Meteorologii au prelungit joi avertizările de viscol şi precipitaţii emise miercuri. Astfel în Carpaţii Meridionali este în vgoare o avertizare Cod portocaliu de viscol şi precipitaţii abundente.

173 afișări
Imaginea articolului Codul portocaliu de viscol a fost prelungit în Carpaţii Meridionali

Codul portocaliu de viscol a fost prelungit în Carpaţii Meridionali

Potrivit ANM, în Carpaţii Meridionali vor fi precipitaţii abundente, iar prin acumulare se vor înregistra cantităţi de peste 50-70 l/mp. La început vor predomina ploile, iar pe parcursul zilei de vineri, în general la altitudini de peste 1200 m, va ninge şi local se va depune strat consistent de zăpadă.

În zona înaltă, la peste 1700 m, vor fi intervale în care va fi viscol puternic (rafale de peste 100-110 km/h) şi vizibilitate redusă.

Avertizarea Cod portocaliul este în vigoare de joi de la ora 14.00 până vineri la ora 20.00.

Tot de joi de la ora 14.00 până sâmbătă la ora 2.00 este în vigoare şi o avertizare Cod galben.

Conform acesteia, în zona montană şi local în nordul Olteniei se vor acumula cantităţi de precipitaţii în general de 25-40 l/mp. Pe parcursul zilei de joi va ploua şi doar la altitudini de peste 1700 m se
vor semnala precipitaţii mixte, iar începând de vineri dimineaţă, treptat vor predomina ninsorile în cea mai mare parte a zonei montane şi se va depune strat de zăpadă.

Local şi temporar, vântul va continua să prezinte intensificări în Dobrogea, cu viteze în general de 55-65 km/h, iar în zona montană înaltă rafalele vor depăşi 70-90 km/h viscolind şi spulberând zăpadă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici