Fenomene opuse: America de Nord este lovită în acelaşi timp de viscol şi de un val de căldură

O furtună de iarnă violentă a provocat perturbări pe scară largă în Statele Unite, în timp ce zonele din sud-estul ţării se pregătesc pentru temperaturi record, scrie BBC

2130 afișări
Imaginea articolului Fenomene opuse: America de Nord este lovită în acelaşi timp de viscol şi de un val de căldură

Fenomene opuse: America de Nord este lovită în acelaşi timp de viscol şi de un val de căldură

Începând de miercuri, aproximativ 75 de milioane de persoane din 28 de state au fost plasate sub alertă de vreme de iarnă.

Viscolul din Dakota, Minnesota şi Wisconsin a obligat multe şcoli şi companii să închidă.

Între timp, se aşteaptă ca temperaturile ridicate din Washington DC să depăşească un record vechi de aproape 150 de ani.

Aceasta înseamnă că unele părţi ale SUA vor fi cu 38 de grade Celsius mai calde decât altele în acelaşi timp.

În statele nordice, prognoze de până la 60 cm de zăpadă ar putea însemna că vor suporta cele mai mari căderi de zăpadă din ultimii 30 de ani.

Guvernatorul statului Minnesota, Tim Walz, a declarat că Garda Naţională va fi disponibilă pentru a-i ajuta pe automobiliştii care vor rămâne blocaţi în viscol. Statul şi-ar putea depăşi recordul de ninsori, au declarat oficialii.

Meteorologii au declarat că sistemul de furtună s-ar putea întinde pe 2000 de km, din Nebraska până în New Hampshire.

Peste 1.700 de zboruri au fost anulate în SUA din cauza furtunii.

Vremea geroasă este prognozată, de asemenea, pentru Los Angeles, California, de obicei însorită şi caldă, unde a fost emisă o avertizare rară de viscol. Ninsori importante şi vânturi de până la 120 de km/h sunt prognozate în munţii şi podişurile din Ventura şi Los Angeles County.

Toţi cei 39 de milioane de locuitori ai Californiei vor putea vedea zăpada fie căzând în jurul lor, fie aşezându-se în vârfurile munţilor din apropiere, a declarat Daniel Swain, climatolog la Universitatea California-Los Angeles.

Începând de miercuri seară, temperaturi scăzute de minus 20 de grade Celsius au fost înregistrate în unele părţi din Montana.

Între timp, o mare parte din sudul SUA se bucură de temperaturi neobişnuit de ridicate pentru această perioadă a anului. Miercuri, în McAllen, Texas, s-a înregistrat o temperatură sufocantă de 35 de grade Celsius.

Căldura de miercuri în Lexington, Kentucky, şi Nashville, Tennessee, a doborât recorduri care datează de peste un secol.

Cincinnati, Indianapolis, Atlanta şi alte oraşe din SUA au înregistrat, de asemenea, maxime record.

Washington DC ar putea atinge joi 26 de grade Celsius, ceea ce ar depăşi un record stabilit în 1874.

Orlando, Florida, ar putea atinge 32 grade C, iar New Orleans, Louisiana, ar putea marca 29 grade C.

"Toată iarna, am văzut acest model persistent, în care vestul SUA înregistrează temperaturi sub medie, iar estul SUA înregistrează temperaturi peste medie", a declarat pentru BBC News climatologul Andrew Kruczkiewicz, cercetător la Universitatea Columbia.

Şi Canada resimte efectele furtunii de iarnă. Mari părţi ale ţării se află sub incidenţa alertelor meteorologice, inclusiv Toronto, care se aşteaptă la ninsori de 10-15 cm, la polei şi la posibile ploi îngheţate.

De asemenea, furtuna de iarnă a întrerupt zborurile. Air Canada a anulat aproximativ un sfert din zborurile sale programate până miercuri după-amiază.

Ţara tocmai a avut temperaturi ridicate record pentru luna februarie. Acum, unele părţi din Toronto ar putea înregistra acumulări semnificative de gheaţă, ca urmare a acestui val de frig recent.

Părţi din Alberta şi din preerii se confruntă cu avertismente de frig extrem, temperaturile scăzând în unele regiuni până la -40 grade C.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
america,
vreme,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici