Instabilitate atmosferică în aproape toată ţara. Val de caniculă în Sud

Adminsitraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, sâmbătă, atenţionări meteorologice: una de instabilitate, valabilă pentru aproape toată ţara şi alta care vizează un val de caniculă, în sud şi sud-vest.

821 afișări
Imaginea articolului Instabilitate atmosferică în aproape toată ţara. Val de caniculă în Sud

Instabilitate atmosferică în aproape toată ţara. Val de caniculă în Sud

Potrivit ANM, este cod galben de instabilitate în Banat, Crişana, cea mai mare parte a Transilvaniei, jumătatea de sud a Moldovei şi local în Oltenia şi Muntenia. Aivi vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin averse torenţiale (în intervale foarte scurte de timp cantităţile de apă vor fi de 20...30 l/mp şi izolat de peste 40 l/mp), intensificări ale vântului (rafale de 55...70 km/h), vijelii, grindină şi descărcări electrice.

Codul galben este valabil de sâmbătă, de la ora 19:00 până duminică dimineaţa, la ora 10:00.

În după-amiaza zilei de sâmbătă, manifestări de instabilitate amosferică vor fi pentru intervale scurte de timp şi pe arii restrânse, în special la munte şi în sud-estul teritoriului.

O altă atenţionare cod galben vizează un val de căldură pentru sudul şi sud-estul teritoriului. Va fi caniculă, disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 şi 37 de grade, iar cele minime între 18 şi 23 de grade, potrivit ANM care a emis cod galben pentru această zonă.

Meteorologii au emis şi o avertizare cod portocaliu pentru judeţele Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călăraşi, Ialomiţa, Constanţa şi municipiul Bucureşti, pentru ziua de sâmbătă. Se vor înregistra temperaturi maxime de 38...39 de grade, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici