Prognoză METEO 9 iulie 2021. Judeţe din România, sub Cod galben de ploi şi caniculă. Vremea în weekend. Hartă ANM actualizată

  • ANM a emis o avertizare meteo Cod galben de caniculă.
  • Vineri, 7 judeţe din România sunt sub Cod galben de caniculă.
  • Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 35 şi 37 de grade Celsius.
  • Începând cu ora 18, ANM anunţă Cod galben de ploi în 10 judeţe.
9479 afișări
Imaginea articolului Prognoză METEO 9 iulie 2021. Judeţe din România, sub Cod galben de ploi şi caniculă. Vremea în weekend. Hartă ANM actualizată

Prognoză METEO 9 iulie 2021

Vremea se menţine caldă în România, cu temperaturi ridicate însoţite pe alocuri de ploi. 

METEO 9 iulie 2021 - Vremea în România: Cod galben de caniculă

Vineri, meteorologii anunţă Cod galben de caniculă în 7 judeţe din România: Dolj, Mehedinţi, Caraş-Severin, Arad, Timişoara, Bihor şi Satu Mare.

În Banat, Crişana, în vestul Maramureşului şi în sud-vestul Olteniei, valul de căldură va persista, va fi caniculă şi se vor înregistra frecvent temperaturi maxime de 35...37 de grade. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi al disconfortului termic.

Notă: Disconfortul termic va fi local ridicat şi în zonele de câmpie din restul ţării.

 

METEO 9 iulie 2021 - Vremea în România: Cod galben de ploi

Vineri, începând cu ora 18:00, ANM anunţă instabilitate atmosferică temporar accentuată. Avertizarea meteo este valabilă până sâmbătă, 10 iulie, ora 23:00.

Sunt vizate 10 judeţe: Caraş-Severin, Arad, Timişoara, Bihor, Satu Mare, Maramureş, Sălaj, Cluj, Alba şi Hunedoara..

În intervalul menţionat, îndeosebi în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă (9/10 iulie) şi în a doua parte a zilei de sâmbătă (10 iulie), în Banat, Crişana, Maramureş şi în vestul Transilvaniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin vijelii, averse torenţiale, descărcări electrice şi izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 20...40 l/mp.

Prognoza METEO. Vremea în Bucureşti

În Bucureşti, vineri, vremea va redeveni călduroasă, dar va fi frumoasă ca aspect. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 32 - 33 de grade. Pentru a afla mai multe detalii, citeşte în continuare...

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici