METEO Cod galben de ploi în Oltenia şi ninsoare în nordul Moldovei

Este avertizare Cod galben de ploi în nordul Olteniei, începând de sâmbătă, iar în jumătatea nordică a Carpaţilor Orientali şi a Moldovei ninge, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

324 afișări
Imaginea articolului METEO Cod galben de ploi în Oltenia şi ninsoare în nordul Moldovei

METEO Cod galben de ploi în Oltenia şi ninsoare în nordul Moldovei

Codul galben de ploi intră în vigoare sâmbătă, la ora 20 şi este valabil până duminică, la ora 10.

În acest interval, în nordul Olteniei şi în zona montană aferentă, până la altitudini de 1400 de metri va ploua însemnat cantitativ, iar prin acumulare cantităţile de apă vor depăşi 25 - 30 l/mp şi izolat 40 l/mp. Este vorba de judeţele Mehedinţi, Gorj, Vâlcea şi de nordul judeţelor Argeş, Dâmboviţa şi Prahova.

De asemenea, potrivit ANM, de la miezul nopţii şi până duminică, la ora 10:00, la altitudini de peste 1700 de metri în zona Carpaţilor Meridionali, apoi în jumătatea nordică a Carpaţilor Orientali şi a Moldovei va ninge local moderat cantitativ şi se va depune strat de zăpadă, pe alocuri de peste 10 cm.

În zona deluroasă şi montană a Moldovei trecător vor fi şi precipitaţii mixte şi se va depune polei.

Judeţele aflate sub atenţionare cod galben de ninsoare sunt Suceava, Botoşani, Neamţ, Iaşi şi vestul Bacăului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici