METEO Cod portocaliu de caniculă în judeţe din Vestul ţării. Pentru Estul României a fost emis Cod galben de instabilitate

  • Meteorologii au emis atenţionări Cod portocaliu de caniculă pentru şase judeţe din Vestul ţării şi 17 judeţe din centrul şi Sudul teritoriulului, plus Bucureşti.
  • În zona Moldovei este Cod galben de instabilitate atmosferică.
1528 afișări
Imaginea articolului METEO Cod portocaliu de caniculă în judeţe din Vestul ţării. Pentru Estul României a fost emis Cod galben de instabilitate

METEO Cod portocaliu de caniculă în judeţe din Vestul ţării. Pentru Estul României a fost emis Cod galben de instabilitate

Marţi, între orele 12.00 şi 22.00 este Cod galben de instabilitate atmosferică în zona Carpaţilor Orientali şi în estul Carpaţilor Meridionali, precum şi în cea mai mare parte a Moldovei, în nord-estul Munteniei şi nordul Dobrogei. Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată şi, mai ales după-amiaza, vor fi averse torenţiale, descărcări electrice şi izolat grindină şi vijelii.

În intervale scurte de timp, cantităţile de apă vor depăşi local 20 - 40 l/mp.

Potrivit meteorologilor, manifestări de instabilitate atmosferică vor mai fi pe alocuri şi în restul teritoriului.

În Crişana, Banat, Oltenia, Muntenia, sud-vestul Transilvaniei, vestul Maramureşului şi sudul Moldovei, disconfortul termic va fi accentuat, pe arii extinse indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi local va depăşi pragul critic de 80 de unităţi şi va fi caniculă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 33 şi 36 de grade, iar cele minime se vor situa între 18 şi 21 de grade. Aici, meteorologii au emis o avertizare Cod portocaliu de caniculă valabil de marţi, de la ora 12.00 până miercuri, la ora 22.00.

Va fi un val de căldură persistent, caniculă, disconfort termic accentuat.

Zonele afectate sunt Crişana, Banat şi sud-vestul Olteniei.

În cursul zilelor de marţi şi miercuri (29 şi 30 iunie), în judeţele Bihor, Arad, Timiş, Caraş-Severin, Mehedinţi şi Dolj, valul de căldură se va intensifica, disconfortul termic se va menţine deosebit de accentuat, va fi caniculă, iar valorile maxime ale temperaturii aerului vor atinge frecvent 35-38 de grade.

Joi, în estul şi sudul teritoriului disconfortul termic se va menţine ridicat, dar instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în cea mai mare parte a ţării şi se va menţine accentuată până la sfârşitul săptămânii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici