METEO. Cod roşu de ploi în 5 judeţe şi Cod portocaliu în 16 judeţe

Meteorologii au emis o avertizare Cod roşu de averse valabilă în cinci judeţe din ţară până marţi dimineaţa, în timp ce 16 judeţe sunt sub avertizare Cod portocaliu.

1480 afișări
Imaginea articolului METEO. Cod roşu de ploi în 5 judeţe şi Cod portocaliu în 16 judeţe

METEO. Cod roşu de ploi în 5 judeţe şi Cod portocaliu în 16 judeţe

Avertizarea Cod roşu este valabilă în judeţele Mehedinţi şi Gorj şi în zona de munte a judeţelor Caraş–Severin, Vâlcea şi Hunedoara. În aceste zone vor fi averse torenţiale şi abundente. Cantităţile de apă vor depăşi în intervale scurte de timp sau prin acumulare 70-80 l/mp.

Avertizarea Cod roşu este valabilă de luni de la ora 20.00 până marţi la ora 8.00.

De asemenea, judeţele Mehedinţi, Gorj, Dolj, Vâlcea, Caraş-Severin, Hunedoara, Sibiu şi Alba şi zona de munte a judeţelor Timiş, Cluj, Arad, Bihor, Argeş, Dâmboviţa, Braşov şi Prahova vor fi sub avertizare Cod portocaliu de luni de la ora 10.00 până marţi la ora 12.00.

În aceste zone vor fi averse torenţiale şi izolat căderi de grindină. Local cantităţile de apă vor fi de 30...40 l/mp şi izolat de peste 60 l/mp (în intervale scurte de timp, de până la 1 – 3 ore).

Avertizare Cod galben este în vigoare de luni de la ora 10.00 până marţi la ora 12.00.

În intervalul menţionat, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Banat, Crişana, Oltenia, Transilvania, nord-vestul Munteniei, precum şi în Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii Occidentali. Aceasta se va manifesta prin averse torenţiale, descărcări electrice şi izolat grindină, intensificări de scurtă durată ale vântului şi vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor fi de 20-25 l/mp şi izolat de peste 30 l/mp.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici