METEO Lapoviţă şi ninsoare în ţară. Cod galben de vânt şi ninsori în Moldova şi Muntenia HARTA

  • Meteorologii anunţă până joi dimineaţă lapoviţă şi ninsoare în cea mai mare parte a ţării.
  • A fost emis şi un Cod galben de vânt puternic şi ninsori în Moldova şi nord-estul Munteniei, dar şi în Carpaţii Meridionali şi Carpaţii Orientali.
6910 afișări
Imaginea articolului METEO Lapoviţă şi ninsoare în ţară. Cod galben de vânt şi ninsori în Moldova şi Muntenia HARTA

Lapoviţă şi ninsoare în ţară. Cod galben de vânt şi ninsori în Moldova şi Muntenia

Meteorologii au emis, marţi, o informare în vigoare de la ora 12:00 până joi la ora 10:00. Se anunţă precipitaţii, mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare, în majoritatea regiunilor, iar vântul va avea intensificări, local şi temporar, cu viteze în general de 45...55 km/h.

La munte va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă peste cel foarte consistent depus anterior.

Vremea se va menţine deosebit de rece, cu temperaturi preponderent negative în cursul nopţilor şi al dimineţilor, iar îndeosebi în vestul, nord-vestul şi, parţial, centrul ţării, se va semnala brumă.

Alerta Cod galben vizează Moldova şi nord-estul Munteniei, în intervalul marţi ora ora 12:00 - miercuri ora 18:00. În Moldova, iar de miercuri (24 martie) şi în nord-estul Munteniei, vor fi perioade în care vântul va avea intensificări cu viteze de 55...65 km/h, iar pe arii restrânse peste 70 km/h.

Vor fi precipitaţii, în general slabe cantitativ, mai ales sub formă de ninsoare, temporar viscolită.

În intervalul marţi ora 18:00 - miercuri ora 21:00, se anunţă intensificări ale vântului, ninsori în general moderate cantitativ, viscol în zona înaltă în Carpaţii Meridionali şi local în Carpaţii Orientali. Va ninge, pe alocuri moderat cantitativ, iar la altitudini în general de peste 1500 m vântul va avea intensificări, cu rafale de peste 70...90 km/h, ninsoarea va fi viscolită, zăpada spulberată şi vizibilitatea redusă sub 100 m.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici