METO. Avertizare Cod galben de ninsori şi vânt în Carpaţii Meridionali

Meteorologii au emis duminică o avertizare Cod galben de ninsori şi vânt în Carpaţii Meridionali. În restul ţării este în vigoare o informare meteo de precipitaţii şi vânt.

262 afișări
Imaginea articolului METO. Avertizare Cod galben de ninsori şi vânt în Carpaţii Meridionali

METO. Avertizare Cod galben de ninsori şi vânt în Carpaţii Meridionali

Potrivit ANM, în Carpaţii Meridionali este în vigoare de duminică, de la ora 20.00, până luni, la ora 8.00, o avertizare Cod galben.

În aceste zone, la altitudini de peste 1700 de metri va ninge, se va depune strat de zăpadă, iar vântul va avea intensificări cu viteze ce vor depăşi la rafală 70-80 km/h, viscolind ninsoarea şi spulberând zăpada.

În restul ţării, de duminică, de la ora 20.00, până luni, la ora 12.00, este în vigoare o informare meteorologică.

Specialiştii anunţă că temporar va ploua în vestul, sud-vestul, centrul şi nordul ţării. Ploile vor fi moderate cantitativ în sud-vest, unde se vor acumula cantităţi de apă de 15-20 l/mp şi izolat 30 l/mp. Îndeosebi în Transilvania, precum şi în centrul şi nordul Moldovei, pe arii restrânse vor fi depuneri de polei. În zona montană înaltă va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă şi vor fi intensificări ale vântului, viscolind ninsoarea şi spulberând zăpada.

Începând din noaptea de luni spre marţi aria precipitaţiilor se va extinde dinspre sud-vest şi va cuprinde toate regiunile. La munte va ninge, în centrul, nordul şi nord-estul ţării treptat vor predomina ninsorile şi local se va depune strat de zăpadă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici