Infotrafic: ploile şi vântul puternic afectează circulaţia maşinilor pe numeroase şosele ale ţării

  • Autorităţile anunţă că luni dimineaţă nu sunt drumuri închise din cauza unor accidente sau fenomene meteorologice.
  • Totuşi, ploile şi vântul puternic afectează circulaţia maşinilor pe numeroase şosele din România.
310 afișări
Imaginea articolului Infotrafic: ploile şi vântul puternic afectează circulaţia maşinilor pe numeroase şosele ale ţării

Infotrafic: ploile şi vântul puternic afectează circulaţia maşinilor pe numeroase şosele ale ţării

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că luni dimineaţă „nu sunt semnalate autostrăzi sau drumuri naţionale cu circulaţia oprită ca urmare a condiţiilor meteorologice sau a vreunui accident rutier”.

La nivel naţional, circulaţia rutieră se desfăşoară parţial pe un carosabil umed, cu vizibilitate bună, valorile de trafic fiind reduse.

Pe autostrada A1 Sibiu-Deva, traficul rutier se desfăşoară pe un carosabil umed, pe tronsonul kilometric 334 – 412 plouă, iar pe segmentul cuprins între km. 225 – 292 este vânt puternic.

Pe arterele rutiere principale, respectiv autostrăzile A1 Bucureşti-Piteşti, A2 Bucureşti – Constanţa, A3 Bucureşti-Braşov şi DN 1 Ploieşti-Braşov, „se circulă pe un carosabil preponderent uscat, cu vizibilitate bună, valorile de trafic fiind reduse”.

Totuşi, ploile şi vântul puternic afectează circulaţia maşinilor pe unele sectoare de drum.

„În condiţii de vânt puternic, pentru evitarea implicării în accidente, conducătorii auto trebuie să-şi sporească prudenţa pe toată durata deplasării, dar mai ales la ieşirile din tronsoanele împădurite, la intrările şi ieşirile de pe poduri sau la încrucişările cu autovehiculele cu gabarit mare. Rafalele de vânt laterale modifică ţinuta de drum a maşinilor, cu atât mai mult cu cât viteza cu care se circulă este mai mare”, au transmis autorităţile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici