Prognoza meteo din Marea Britanie pentru iulie 2050 este realitate cu 28 de ani mai devreme: scenariul dezastruos descoperit de Met Office încă din 2020

În urmă cu doi ani, meteorologii din Marea Britanie au efectuat un experiment interesant: cum va fi vremea în 2050.

3308 afișări
Imaginea articolului Prognoza meteo din Marea Britanie pentru iulie 2050 este realitate cu 28 de ani mai devreme: scenariul dezastruos descoperit de Met Office încă din 2020

În vara anului 2020, meteorologii de la Met Office, agenţia oficială de prognoză meteo din Marea Britanie, a conceput modele climatice cu rază ultra-lungă, pentru a vedea ce fel de temperaturi ar fi prezis în aproximativ trei decenii. „Acestea nu sunt prognoze meteo reale”, se arată în grafica de la Met Office.

„Exemple de vreme plauzibilă pe baza proiecţiilor climatice”, spune Met Office. Ei bine, „plauzibilul” a devenit realitate cu 28 de ani înainte. Simon Lee, un om de ştiinţă de la Universitatea Columbia din New York, a remarcat similitudinea izbitoare dintre previziunile pentru 2050 şi cele pentru începutul săptămânii viitoare în Marea Britanie.

„Prognozele pentru marţi sunt identice pentru o mare parte din ţară”, a scris Simon pe Twitter, adăugând într-o postare ulterioară că „ceea ce urmează marţi va oferi o privire asupra viitorului”.

La începutul săptămânii se va bate recordul în Regat

În 30 de ani, aceste predicţii vor părea destul de tipice. Temperaturile din Marea Britanie sunt de aşteptat să fie cu 10-15 grade mai mari decât în ​​mod normal, la începutul săptămânii viitoare.

Maxima s-ar putea apropia pentru prima dată de 40 de grade, prognoză care i-a determinat pe meteorologii din ţară să emită pentru prima dată o alertă „roşie” care îi avertizează toţi cetăţenii de pericole pentru sănătate.

Cea mai caldă temperatură măsurată vreodată în Marea Britanie a fost de 38,7 grade la Grădina Botanică din Cambridge în 2019.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici