Un satelit european va capta imagini cu fulgere şi va prognoza furtunile

  • MTG-I1 este primul satelit european care captează imagini ale fulgerelor.
  • Acesta are menirea de a detecta şi a prognoza furtunile violente.
  • Vor putea fi urmărite oceanele, suprafaţa terestră, compoziţia atmosferică şi incendiile de pădure.
202 afișări
Imaginea articolului Un satelit european va capta imagini cu fulgere şi va prognoza furtunile

ESA

Lansat în decembre 2022, MTG-I1 este primul satelit european care captează imagini ale fulgerelor.

Acesta are menirea de a detecta şi a prognoza furtunile violente care se produc deasupra Europei şi Africii. a anunţat agenţia europeană.

Prin intermediul satelitului, Organizaţia Europeană pentru Exploatarea Sateliţilor Meteorologici va putea urmări în timp real oceanele, suprafaţa terestră, compoziţia atmosferică şi incendiile de pădure.

 

Fiecare cameră foto poate să capteze 1.000 de imagini pe secundă, zi şi noapte, ceea ce îi permite să detecteze cel mai mic fulger cu o rapiditate extraordinară.

,,Suntem în proces de modernizare a tehnologiei noastre pentru a oferi noi moduri de a privi Europa, Africa şi zona mai largă din spaţiu(...) Acesta este satelitul care ne va trimite imagini ale Pământului la fiecare 10 minute. Acestea vor fi imaginile pe care le vom vedea la ştirile de la TV şi la prognozele meteo. Acum avem 16 canale diferite de meteo care provin de la imaginea combinată flexibil, mulţumită acestei informaţii despre o gamă largă de fenomene de mediu. Vom avea informaţii despre suprafaţă, oceane, despre pământ, despre compoziţia atmosferei, precum şi informaţii despre nori. Vom putea, de asemenea, să aruncăm o privire asupra incendiilor de pădure la o scară mai largă", a afirmat managerul de la EUMETSAT, Mark Higgins. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici