VIDEO Ploi comandate în Emiratele Arabe Unite, pentru a contracara temperaturi de 50 de grade Celsius

  • Ţara din Golf schimbă vremea datorită tehnologiei cunoscute sub numele de „însămânţare a norilor”.
  • La Abu Dhabi, Dubai şi la Sharjah, la mijlocul săptămânii trecute a plouat abundent, potolind valul de căldură cu temperaturi de până la 50 de grade Celsius.
  • Astă-primăvară, arabii au testat dronele, pentru a induce ploaia prin aplicarea de şocuri la nivelul norilor.
38421 afișări
Imaginea articolului VIDEO Ploi comandate în Emiratele Arabe Unite, pentru a contracara temperaturi de 50 de grade Celsius

Căderea apei din cer, dirijată la Dubai

De câţiva ani, unele ţări, printre care China, Statele Unite şi Emiratele Arabe Unite, folosesc tehnologii care ajută la gestionarea precipitaţiilor.

Aşa-numita „însămânţare a norilor”, ”cloud seeding”, este o tehnică care permite să fie mărită cantitatea şi să existe control asupra tipului de precipitaţii prin utilizarea anumitor agenţi chimici care interacţionează cu norii.

Ploi abundente au căzut miercuri şi joi în mai multe regiuni din Emiratele Arabe Unite, inclusiv Abu Dhabi, Dubai şi Sharjah, care se aflau în mijlocul unui val de căldură cu temperaturi de până la 50 de grade Celsius timp de câteva zile.

Centrul Meteorologic Naţional din Emiratele Arabe Unite a declarat portalului Gulf News că s-au efectuat operaţiuni de ”însămânţare a norilor”, pentru a creşte precipitaţiile.

Primăvara trecută, ţara arabă a testat utilizarea dronelor, pentru a induce ploaia prin aplicarea de şocuri electrice asupra norilor, fără utilizarea substanţelor chimice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici