Video VIDEO Viitură istorică pe râul Timiş. Un dig s-a rupt în aval de localitatea Lugoj

Hidrologii au emis, vineri, o atenţionare cod roşu pentru râuri din judeţele Caraş-Severin şi Timiş. O viitură puternică a lovit mai multe localităţi

4686 afișări

UPDATE

Pe râul Timiş, s-a atins vârful maxim de viitură în dreptul staţiei hidrometrice Lugoj, fiind depăşită cota de pericol cu circa 1,5 metri. Nivelul apei a depăşit cu 13 cm nivelul maxim istoric înregistrat în anul 2005. În acest moment, cotele sunt în scădere. În cursul dimineţii (ora 9.00), nivelul râului Timiş a depăşit cota coronamentului digului aflat pe malul stâng, pe un sector aflat la circa 2,5 km în aval de localitatea Lugoj. În acest condiţii, după trei ore, prin eroziune, s-au format două breşe (de circa 30 metri fiecare, situate la distanţă de aprox.100 metri) prin care apa se scurge pe terenuri agricole, fără a fi inundate localităţi, potrivit Ministerului Mediului.

Ştire iniţială

Potrivit Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INGHA), ca urmare a propagării viiturilor formate anterior ȋn amonte se vor produce ȋn continuare creşteri de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de pericol pe râurile din bazinele hidrografice Timiş – bazin aval S.H. Caransebeş – amonte S.H. Brod, Pogăniş - bazin amonte Ac. Cadar Duboz, în judeţele Timiş, Caraş – Severin.

Aceste zone au fost sub cod roşu şi în cursul zilei de joi şi deja sunt inundaţii masive, drumuri rupte şi persoane evacuate din cauza ploilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici