Vizibilitate redusă din cauza ceţii pe mai multe drumuri din ţară

Vizibilitatea scade chiar şi sub 50 de metri, luni dimineaţa, pe Autostrăzile A1 Bucureşi-Piteşti şi A2 Bucureşti-Constanţa, precum şi pe drumuri din ţară, din cauza ceţii dense, avertizează Infotrafic.

108 afișări
Imaginea articolului Vizibilitate redusă din cauza ceţii pe mai multe drumuri din ţară

Vizibilitate redusă din cauza ceţii pe mai multe drumuri din ţară

Ceaţa reduce vizibilitatea la sub 100 de metri pe Autostrada A1 Bucureşti – Piteşti, pe tronsonul kilometric 11 – 64, pe Autostrada A2 Bucureşti – Constanţa, între kilometrii 10 – 90.

Se circulă în condiţii de ceaţă, cu vizibilitate redusă la 200 de metri, izolat la 50 de metri, şi pe raza judeţelor Alba, Argeş, Bacău, Botoşani, Călăraşi, Cluj, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Mureş, Neamţ, Prahova, Teleorman.

Şoferii sunt sfătuiţi să adapteze viteza la condiţiile de drum, să mărească distanţa de siguranţă în mers, să evite manevrele periculoase dacă vizibilitatea este diminuată, să folosească luminile de ceaţă din dotarea autovehiculelor, să-şi echipeze autovehiculul cu anvelope de iarnă dacă îşi planifică deplasările în zone unde suprafaţa de rulare este acoperită de gheaţă, zăpadă sau polei şi să se interezeze în prealabil de starea drumurilor şi de condiţiile meteorologice.

Poliţiştii rutieri le recomandă şoferilor ca în această perioadă să nu oprească în mod nejustificat pe benzile de rulare sau pe banda de urgenţă de pe autostradă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici