Zona de munte a judeţului Sibiu se află sub avertizare Cod roşu de viscol puternic

Zona de munte a judeţului Sibiu se află sub avertizare Cod Roşu valabil de marţi, ora 22.00, până miercuri, ora 14.00.

309 afișări
Imaginea articolului Zona de munte a judeţului Sibiu se află sub avertizare Cod roşu de viscol puternic

Zona de munte a judeţului Sibiu se află sub avertizare Cod roşu de viscol puternic

„Zona de munte a judeţului Sibiu se află sub avertizare Cod Roşu valabil 17 ianuarie ora 22.00 - 18 ianuarie ora 14.00. În scopul preîntâmpinării unor situaţii de urgenţă, ca urmare a emiterii de către ANM a Avertizării meteorologice de Cod Roşu de viscol puternic, rafale ale vântului de peste 120-140 km/h, valabilă la altitudini de peste 1800 m, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Cpt. Dumitru Croitoru " al judeţului Sibiu a întreprins următoarele măsuri: s-au transmis informări comitetelor locale pentru situatii de urgenţă ale localităţilor Arpaşu de Jos, Cârţişoara, Cârţa, Porumbacu de Jos, Avrig, Racoviţa, Turnu Roşu, Tălmaciu, Boiţa, Cisnădie, Sadu, Râu Sadului, Răşinari, Poplaca, Orlat, Gura Râului, Sălişte, Tilişca, Poiana Sibiului, Jina, Miercurea Sibiului şi Sibiu şi s-a transmis mesaj de informare/avertizare Ro-Alert”, arată ISU Sibiu.

Autorităţile au emis o serie de recomandări.

„Evitaţi să porniţi la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă deplasarea este absolut necesară, informaţi-vă în prealabil dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate. Înainte de plecare, asiguraţi-vă că autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.). Urmăriţi la posturile radio/TV buletinele meteorologice şi recomandările autorităţilor. Evitaţi atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ. Evitaţi adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie. Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naţionale de pregătire în situaţii de urgenţă https://fiipregatit.ro”, se arată în finalul informării ISU Sibiu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici