Video 23 de copii au participat, la Palatul Cotroceni, la Hour of Code, eveniment dedicat educaţiei IT - VIDEO

Un grup de 23 de copii, cu vârste cuprinse între 5 şi 14 ani, a participat vineri, la Palatul Cotroceni, la Hour of Code, campanie privind educaţia în domeniul IT, susţinută de preşedintele Klaus Iohannis, prezent la eveniment.

662 afișări

"Prin organizarea acestui eveniment şi susţinerea campaniei Hour of Code 2015, preşedintele României doreşte să readucă în atenţia opiniei publice importanţa competenţelor digitale şi a investiţiei în dezvoltarea abilităţilor de programare ale copiilor, dar şi ale adulţilor, în procesul de învăţare pe tot parcursul vieţii", precizează Administraţia Prezidenţială, adăugând că Hour of Code este cel mai mare eveniment de educaţie din lume.

Potrivit sursei citate, tutorialele urmate de copiii prezenţi vineri, la Palatul Cotroceni, sunt disponibile pe site-ul oficial: ro.code.org. "Acestea demonstrează că programarea reprezintă o îmbinare între logică şi matematică, între muncă şi perseverenţă, fiind accesibilă chiar şi la vârste mici. Performanţa României în domeniul IT a dovedit fără echivoc nevoia de a stimula talentul nativ în acest domeniu în ţara noastră", se mai arată în comunicatul de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

Preşedinţia a publicat şi un clip video, pe Facebook, de la evenimentul găzduit la Palatul Cotroceni.

Hour of Code România este organizat de Asociaţia ADFABER, care a reuşit să implice peste 400.000 de români în activităţi de programare, începând cu 2014.

De asemenea, potrivit site-ului oficial al campaniei, la Hour of Code au participat 146.151.391 de persoane, doar în SUA ora de programare având o participare de aproape 40 de milioane de oameni.

Pe acelaşi site este şi un mesaj al preşedintelui Klaus Iohannis. "Într-o lume în care ascensiunea tehnologiei este fulminantă, avem datoria de a ne îndruma tinerii către studiul programării. Aceste cunoştinţe şi abilităţi sunt importante pentru viitorul fiecărui tânăr în parte, dar şi pentru viitorul naţiunii române în ansamblu. De aceea, sunt bucuros să mă alătur săptămâna aceasta tuturor elevilor, profesorilor şi ONG-urilor care susţin importanţa programării la cel mai mare eveniment de educaţie la nivel mondial, ''Hour of Code". Văd utilitatea acestui proiect în şansa generaţiilor viitoare în ceea ce priveşte inovarea, dezvoltarea şi progresul. Aveţi tot viitorul înainte şi de aceea îndemn fiecare tânăr să fie un participant activ la schimbarea de care are nevoie acum România! Da, se poate! :)", se arată în mesaj.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici