A doua zi de audieri. Aurescu, Predoiu şi Bode, printre liberalii propuşi în Guvernul Orban care ajung astăzi în Parlament

Miercuri este ultima zi de audieri în comisii a miniştrilor propuşi în Guvernul Orban. Printre liberalii audiaţi miercuri se numără Bogdan Aurescu, propunerea pentru Ministerul de Externe, Cătălin Predoiu, propunerea de ministru la Justiţie şi Lucian Bode, propunerea pentru Transporturi.

648 afișări
Imaginea articolului A doua zi de audieri. Aurescu, Predoiu şi Bode, printre liberalii propuşi în Guvernul Orban care ajung astăzi în Parlament

A doua zi de audieri. Aurescu, Predoiu şi Bode, printre liberalii propuşi în Guvernul Orban care ajung astăzi în Parlament

Potrivit calendarului aprobat de Parlament, miercuri vor fi audiaţi în comisii următorii liberali, desemnaţi pentru a face parte din Guvernul Orban:

9.00 - Ionuţ Stroe, propus la Ministerul Tinererului, în şedinţa comisiilor reunite pentru învăţământ

10.00 - Monica Anisie, propusă la Ministerul Educaţiei, în Comisiile reunite pentru învăţământ.

11.00 - Virgil Popescu, propus ministru al Economiei, în Comisiile economice reunite ale Parlamentului.

12.00 - Ion Ştefan, propus la Ministerul Dezvoltării, în Comisiile reunite pentru administraţie publică.

13.00 - Bogdan Aurescu, nominalizat la Ministerul de Externe, în Comisiile reunite pentru politică externă.

14.00 - Violeta Alexandru, propusă la Ministerul Muncii, în Comisiile reunite pentru Muncă şi comisiile reunite pentru drepturile omului.

15.00 - Cătălin Predoiu, propus la Ministerul Justiţie, în şedinţa a patru comisii reunite şi anume juridică, cea de constituţionalitate, cea pentru cercetarea abuzurilor şi cele pentru drepturile omului.

15.00 - Lucian Bode, nominalizat la Ministerul Transporturilor, în comisiile reunite pentru transporturi şi cele reunite pentru comunicaţii.

Marţi au fost audiaţi în comisiile de specialitate primii opt liberali desemnaţi în Guvernul Orban, respectiv Marcel Boloş, propus la Fonduri Europene, Victor Costache, propus la Ministerul Sănătăţii, Florin Cîţu, propus ministru al Finanţelor, Bogdan Gheorghiu, propus la Cultură, Nicolae Ciucă, propus la Ministerul Apărării, Marcel Vela, propunerea de la Interne, Adrian Oros, nominalizat la Agricultură şi Costel Alexe, propunerea pentru Mediu.

Singurul care a primit aviz negativ este, însă, Florin Cîţu, senatorul PNL propus la Ministerul Finanţelor.

Votul pentru învestirea Guvernului Orban urmează să fie dat în plenul reunit al Parlamentului de luni, de la ora 14.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici