ACL a sesizat CNCD privind ”caracterul de propagandă” al unui mesaj transmis de primarul Buzăului

ACL a depus, joi, o petiţie la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, considerând că mesajul primarului Buzăului, Constantin Boşcodeală, transmis spre publicare redacţiilor locale prin care acesta mulţumeşte buzoienilor că l-au votat pe Victor Ponta ar avea ”caracter de propagandă”.

289 afișări
Imaginea articolului ACL a sesizat CNCD privind ”caracterul de propagandă” al unui mesaj transmis de primarul Buzăului

Constantin Boşcodeală (Imagine: Ciprian Sterian/ Mediafax Foto)

Preşedintele PNL Buzău, deputatul George Scutaru, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, că ACL a sesizat Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) vizavi de mesajul pe care preşedintele PSD, Constantin Boşcodeală, primar al Buzăului, l-a transmis, luni, spre publicare redacţiilor locale prin care acesta mulţumeşte buzoienilor că l-au votat pe Victor Ponta în primul tur al alegerilor prezidenţiale.

”Azi, ACL a depus o petiţie conform legii înregistrate la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, pentru a fi analizate afirmaţiile lui Boşcodeală. Bineînţeles, că imediat după vot va fi analizată situaţia, aşteptăm să fie stabilită ziua în care va fi analiată şi judecată declaraţia domnului Boşcodeală. Mai devreme sau mai târziu trebuie să aibă o poziţie”, a spus Scutaru.

Conform sursei citate, mesajul transmis de Boşcodeală are ”caracter de propagandă” şi ar instiga la ură naţională şi rasială.

”Am luat act de mesajul de mulţumire al domnului Boşcodeală pentru votul din 2 noiembrie, când a spus că Ponta e singurul care poate asigura dezvoltarea economică a ţării, echilibrul şi stabilitate, că e tânăr, un bun român, este creştin ordotox, aproape de oameni şi are o familiee extraordinară. Aceste afirmaţii constituie o contravenţie, se referă la comportament manifestat în public, având caracter de propagandă, naţionalist, şovin, de instigare la ură naţională şi rasială. Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării trebuie să ia atitudine faţă de aceste afirmaţii”, a precizat George Scutaru.

Luni, după aflarea rezultatelor primului tur al alegerilor prezidenţiale la Buzău, primarul oraşului, Constantin Boşcodeală, a trimis spre publicare în redacţiile locale un mesaj prin care mulţumeşte buzoienilor că l-au votat pe Victor Ponta.

”Stimaţi cetăţeni ai judeţului Buzău, vă mulţumesc tuturor pentru că aţi ieşit la vot duminică într-un număr atât de mare şi pentru faptul că aţi acordat încrederea candidatului Victor Ponta cu un procent de 54,21%. În felul acesta, judeţul Buzău a urcat în topul naţional, clasându-se pe locul şapte între judeţele care l-au susţinut pe candidatul Alianţei PSD-UNPR-PC. Victor Ponta este singurul candidat care poate asigura dezvoltarea economică a României, echilibru şi stabilitate. E tânăr, un bun român, este creştin-ortodox , aproape de oameni şi are o familie extraordinară. S-a ţinut de cuvânt, i-a ajutat pe pensionari, pe bugetari, pe tineri şi pe antreprenori şi a făcut economia să îşi revină. Vrea sa îi unească pe români, s-a luptat mereu cu Băsescu şi vrea să schimbe ce s-a făcut rău în ultimii 10 ani. Va duce schimbarea până la capăt! Are experienţă, e susţinut de liderii europeni şi americani şi va reda României prestigiul în Europa. Susţine şi promovează valorile autentice pentru că este mândru că este român. De aceea, îi îndemn pe buzoieni să iasă la vot din nou, în număr la fel de mare, pe 16 noiembrie, pentru ca Victor Ponta să devină preşedintele tuturor românilor”, scria în mesajul de mulţumire preşedintele PSD Buzău.

Joi, după ce reprezentanţii ACL au anunţat că au sesizat CNCD, Boşcodeală a declarat că tot ceea ce a scris în mesaj este adevărat.

”Tot ce am spus e adevărat, iar despre George Scutaru a rămas cu ameninţările, că voturile s-au dus. CNCD n-are ce decizie să ia. Georgică ( n.r. - Scutaru) s-a luat după Cezărică (n.r. - Preda) şi a rămas cu ameninţările şi cu reclamaţiile. Asta pot ei”, a afirmat Boşcodeală.

La Buzău, candidatul PSD-PC-UNPR, Victor Ponta, a câştigat detaşat primul tur al prezidenţialelor cu 54,21% din voturi, în timp ce candidatul ACL, Klaus Iohannis, a obţinut 19,90%, iar Elena Udrea - 6,06%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici