Adevărul - Iliescu vrea o "înţelegere minimală" PNL-PSD pentru izolarea lui Băsescu

Preşedintele de onoare al PSD Ion Iliescu vrea să-l izoleze pe Traian Băsescu aducând la aceeaşi masă PSD şi PNL, într-o „înţelegere minimală", constând în identificarea unui „cadru de conlucrare Parlament - Guvern, care să asigure izolarea" şefului statului, relatează cotidianul "Adevărul".

2 afișări
Imaginea articolului Adevărul - Iliescu vrea o "înţelegere minimală" PNL-PSD pentru izolarea lui Băsescu

Adevărul - Iliescu vrea o "înţelegere minimală" PNL-PSD pentru izolarea lui Băsescu

„Suntem pe locul doi. Am ajuns la o situaţie care arată că partidul nostru a trecut în toată această perioadă printr-o criză internă. Oamenii şi-au cam plecat grumazul în faţa dreptei şi au început să cocheteze cu dreapta în politica românească", declară Ion Iliescu într-un interviu care, potrivit cotidianului citat, va fi difuzat luni.

El apreciază această situaţie drept "o mare greşeală", pe care şi-o explică prin faptul că PSD se găseşte între doi adversari politici.

„Pe de o parte sunt liberalii, care, din punct de vedere ideologic, sunt adversarii noştri. Dar au conturul lor bine definit, care poate să ne permită conlucrarea în interesul rezolvării problemelor în interesul naţional", spune fostul şef al statului.

„Dincolo avem de-a face cu Băsescu şi cei care-l susţin pe el", explică Ion Iliescu a doua opţiune.

„PSD are de-a face cu doi adversari, dar trebuie să discearnă care este pericolul real pentru ţară. Eu cred că este Băsescu, prin trăsăturile de caracter şi prin politica pe care o face, prin acţiuni care duc la instabilitate internă şi la bulibăşeală generală", declară fostul şef al statului.

„Adversarul principal al stabilităţii în România este Traian Băsescu şi susţinătorii lui", consideră Ion Iliescu, potrivit cotidianului citat.

„Deci, dintre cei doi adversari din faţa noastră, cel mai periculos este Băsescu. Nu are scrupule, nu are mamă, nu are tată, nu are nimic şi trece peste orice fel de criterii, doctrinare şi morale, trece peste tot ce vrei", declară Ion Iliescu pentru "Adevărul", apreciind că „trebuie găsite o cale şi o platformă de conlucrare pentru a apăra democraţia".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici