Adomniţei: Băsescu nu a fost informat în legătură cu învăţarea limbii române (AUDIO)

Ministrul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, Cristian Adomniţei, consideră că preşedintele României, Traian Băsescu, nu a fost informat ori a fost dezinformat în legătură cu situaţia învăţării limbii române de către elevii aparţinând minorităţilor.

2 afișări
Imaginea articolului Adomniţei: Băsescu nu a fost informat în legătură cu învăţarea limbii române (AUDIO)

Adomniţei: Băsescu nu a fost informat în legătură cu învăţarea limbii române

Adomniţei a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, la Cluj, că i-a trimis şefului statului un set complet de manuale din care învaţă copiii maghiari din Secuime.

"În România, învăţământul este în limba română. Pentru minorităţi se poate organiza învăţământ în limba lor, unde doresc. Pentru învăţământul primar, pentru copiii de etnie maghiară care vin la şcoală la şapte ani şi nu au vorbit un cuvânt în limba română, vin şi studiază pe manuale în învăţământul primar şi pe metodologie şi programe speciale. Exact ca pentru o limbă străină, deci ceea ce vrea preşedintele. Ori nu a fost informat, ori a fost dezinformat, nu înţeleg de ce", a afirmat Adomniţei.

El susţine că i-a trimis acum câteva zile un set complet de manuale speciale, pe care învaţă copii din Secuime, precum şi o informare de două pagini despre cum se predă limba română acum copiilor de origine maghiară.

"Nu ştiu dacă ştia sau nu ştia. A spus ce a spus. M-a rugat să îi dau acele lucruri. Mi-a luat o zi să le caut, pentru că nu am depozit de manuale, dar le-am găsit şi i le-am înaintat", a spus ministrul Educaţiei.

Potrivit acestuia, în gimnaziu, manualele sunt aceleaşi ca ale copiilor români, numai că se păstrează special metodologia şi programa, urmând ca egalizarea să aibă loc la liceu, unde atât metodologia, cât şi programa şi manualul sunt egale cu ale copiilor români.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici