Adomniţei: Legile educaţiei în varianta Miclea - miză electorală pentru PDL şi ameninţare pentru PSD

Deputatul PNL de Iaşi Cristian Adomniţei a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că legile educaţiei în varianta Mircea Miclea reprezintă o miză electorală pentru Traian Băsescu şi PDL şi o ameninţare pentru PSD, însă nu crede că social-democraţii vor ieşi de la guvernare.

35 afișări
Imaginea articolului Adomniţei: Legile educaţiei în varianta Miclea - miză electorală pentru PDL şi ameninţare pentru PSD

Adomniţei: Legile educaţiei în varianta Miclea - miză electorală pentru PDL şi ameninţare pentru PSD

"Legile educaţiei reprezintă o miză electorală pentru Traian Băsescu şi PDL şi în acelaşi timp o ameninţare pentru PSD. Sunt doar promisiuni pentru a-i păcăli pe profesori. Traian Băsescu nu are realizări în cei cinci ani de mandat şi este disperat", a afirmat fostul ministru al Educaţiei.

El a spus că nu crede că PSD va ieşi de la guvernare în cazul în care Guvernul îşi va asuma răspunderea în Parlament pentru aceste legi.

"PSD este atât de ahtiat, încât nici dat afară de la guvernare nu va dori să plece. Nu cred că alianţa PSD-PDL se va rupe până la alegerile prezidenţiale, ba mai mult este posibilă o colaborare între cele formaţiuni şi după acest scrutin", a declarat Adomniţei.

El consideră că şi în condiţiile în care Guvernul îşi va asuma răspunderea în Parlament legile educaţiei nu vor putea fi puse în aplicare.

"PDL şi PSD nu vor putea respecta promisiunea alocării a 7 la sută din PIB pentru educaţie. Acest procent apare în oricare din cele variante, Mircea Miclea sau Ecaterina Andronescu. În 2010 nu va putea fi alocat un asemenea procent, în condiţiile crizei economice", a adăugat Cristian Adomniţei.

Deputatul PNL a mai susţinut că "pachetul Miclea este o colecţie de idei", în timp ce Codul Educaţiei propus de actualul ministru Ecaterina Andronescu este "stufos, nerealizabil şi greu de aplicat".

Cristian Adomniţei a mai spus că în cazul unui blocaj PSD-PDL ar fi fericit dacă s-ar lua în considerare pachetul educaţiei pe care el l-a propus.

"Marţi la Senat, la comisia pentru Educaţie, se va afla pe masă proiectul propus de mine. Aş fi fericit ca în condiţiile unui blocaj PSD-PDL, cele două partide să se aşeze la masă pentru a dezbate acest proiect. În acest caz, la finele lunii septembrie putem avea pachetul de legi votat în Parlament”, a afirmat Cristian Adomniţei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici