Adomniţei: N-am spus că acţiunile DNA au fost orchestrate politic, ci că mă simt vânat de mizerii PSD

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi, liberalul Cristian Adomniţei, susţine că Gheorghe Nichita îi trunchiază declaraţiile şi că nu a spus că acţiunile DNA împotriva sa au fost orchestrate politic, ci doar că se simte ”vânat de mizeriile PSD”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

171 afișări
Imaginea articolului Adomniţei: N-am spus că acţiunile DNA au fost orchestrate politic, ci că mă simt vânat de mizerii PSD

Cristian Adomniţei (Imagine: Andrei Spirache/Publimedia)

Cristian Adomniţei a afirmat, vineri seară, că liderul PSD Iaşi, Gheorghe Nichita, îi trunchiază declaraţiile şi că el nu a spus că acţiunile DNA împotriva sa şi a CJ ar fi orchestrate politic.

”Domnul Gheorghe Nichita, cu bună ştiinţă, trunchiază declaraţiile mele. Niciun moment nu am spus că acţiunile DNA ar fi fost orchestrate politic. Din contră, încă din prima mea declaraţie pe acest subiect am subliniat că am încredere în actul de justiţie şi că susţin orice acţiune care conduce la elucidarea situaţiei anchetate la Consiliul Judeţean. Aceasta este şi singura mea şansă pentru aflarea adevărului. Am spus însă că da, mă simt vânat de mizeriile PSD care, în lipsa realizărilor pentru acest oraş, încearcă să speculeze politic ceea ce s-a întâmplat la CJ”, a precizat Cristian Adomniţei.

Liderul PSD Iaşi, Gheorghe Nichita, a spus, vineri, că este ”oripilat” de declaraţiile şefului CJ, liberalul Cristian Adomniţei, potrivit cărora PSD îşi doreşte ca el să dispară din Iaşi, social-democratul precizând că nu poţi să spui că acolo unde există verificări ale DNA, vinovaţi ar fi cei de la PSD.

Gheorghe Nichita a declarat că este surprins de afirmaţiile făcute de Cristian Adomniţei, după percheziţiile făcute miercuri de procurorii DNA la sediul Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi, precizând că liberalul i-a ofensat pe procurori.

”Am rămas surprins de ceea ce a afirmat Adomniţei. Sunt oripilat de declaraţiile unui om politic tânăr. Dacă a fost ceea ce deduc eu, înseamnă că Adomniţei spune că acţiunea procurorilor la CJ ar fi fost generată de PSD. Este o ofensă adusă procurorilor şi ofensă pentru actul de justiţie. Nu cred că un om politic tânăr poate să facă o declaraţie mai neinspirată”, a afirmat Nichita.

Liderul PSD Iaşi a adăugat că, probabil, Adomniţei din vânător a devenit vânat şi că şeful CJ vrea să pozeze în victimă, când el de fapt aruncă noroi către PSD.

”Când vede că există verificări acolo (n.r. - la Consiliul Judeţean), încearcă să spună că vinovaţi sunt cei de la PSD. Este aberant, nu mă gândeam că o să ajung să văd în Iaşi un tânăr politician care să facă asemenea afirmaţii. Adomniţei este un om fără scrupule, un grandoman şi foarte abuziv”, a mai spus Nichita.

Şeful CJ Iaşi, Cristian Adomniţei, vizat de ancheta DNA privind fapte de corupţie, a declarat, miercuri, că nu se simte responsabil în cazul atribuirii contractului de promovare a judeţului unei firme din Iaşi, motivând că nu face parte din nicio comisie de licitaţie şi că nu ştie ce firme sunt declarate câştigătoare.

Adomniţei a mai spus, în urmă cu două zile, că nu se simte vânat de instituţiile judiciare, dar că PSD îşi doreşte ca el să dispară din Iaşi.

"Cei din PSD vor ca eu să dispar din Iaşi, ca ei să poată să sugrume oraşul în continuare. PSD e numai bun la vorbit şi la păcălit lumea. Nu voi lăsa lucrurile aşa, nu vreau eu să le las. Eu nu sunt responsabil în niciun fel, va trebui să lămurim cine se face responsabil”, a afirmat preşedintele CJ Iaşi, Cristian Adomniţei.

Procurorii DNA au făcut, miercuri, 21 de percheziţii, dintre care 19 la Consiliul Judeţean Iaşi, în birourile unor directori ai Direcţiei Economice, Serviciului Financiar Contabil şi Direcţiei Achiziţii, într-un dosar în care sunt vizate fapte de corupţie şi fals, care ar fi fost comise în perioada 2013-2015.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că în acest caz sunt în atenţia anchetatorilor DNA Iaşi preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Cristian Adomniţei, vicepreşedintele Alin Aivănoaei, fostul vicepreşedinte Victor Chirilă şi directorul executiv al Direcţiei Proiecte şi Dezvoltare Durabilă, Cristina Teodora Jinga.

Faptele cercetate de procurori vizează acordarea unui contract, prin procedura "cerere de ofertă", societăţii Laser Co SRL Iaşi.

Contractul, în valoare de 340.000 de lei, pentru servicii de promovare a judeţului Iaşi, semnat în 27 septembrie 2013, presupunea 16 repere şi avea durata maximă de execuţie de trei luni de la data semnării. În caz de executare cu întârziere, prestatorul putea fi obligat la plata de penalităţi de 0,1% pentru fiecare zi de întârziere din contravaloarea serviciilor rămase de executat, au precizat sursele citate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici