Alegerea candidatului PDL la Preşedinţie începe în cele 41 de secţii de votare din regiunea Nord Est

Vicepreşedintele PDL pentru regiunea Nord Est, deputatul Ioan Bălan, a declarat că alegerile pentru desemnarea candidatului partidului la funcţia de preşedinte al României vor începe în 26 octombrie cu votul membrilor din regiunea NE, în 41 de secţii, preşedinţii secţiilor de votare fiind membrii BPN.

135 afișări
Imaginea articolului Alegerea candidatului PDL la Preşedinţie începe în cele 41 de secţii de votare din regiunea Nord Est

Alegerea candidatului PDL la Preşedinţie începe în cele 41 de secţii de votare din regiunea Nord Est (Imagine: Diana Stoica/Mediafax Foto)

Bălan a declarat corespondentului MEDIAFAX că în regiunea de Nord Est vor fi înfiinţate 41 de secţii de votare, în municipii şi oraşe, preşedinţii secţiilor de votare fiind membri ai BPN al PDL, din secţia de votare făcând parte preşedintele organizaţiei locale PDL şi un membru al comisiei de revizie şi control a organizaţiei judeţene respective, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Biroul secţiei de votare rezolvă problemele apărute în decursul procesului electoral, iar dacă sunt situaţii grave se poate anula scrutinul, fără posibilitate de reluare.

Bălan a arătat că vor putea vota toţi membrii PDL care au carnet de partid şi cotizaţia plătită la zi, inclusiv lunile septembrie şi octombrie.

El a precizat că numărul de votanţi va fi anunţat cu patru zile înainte de ziua votului în urma consultării registrului cu membrii de partid, iar numărul de buletine de vot va fi egal cu cel al votanţilor.

Buletinele de vot vor fi preluate de vicepreşedintele pentru regiunea NE şi distribuite fiecărui preşedinte de secţie de votare.

El a arătat că votarea se va desfăşura în data de 26 octombrie între orele 9.00 - 17.00, iar după închiderea urnelor se vor număra voturile obţinute de fiecare candidat şi vor fi transmise la cancelaria partidului.

"Vom şti în acea zi care este preferinţa membrilor din cele şase judeţe pentru candidaţii înscrişi în această competiţie", a spus Bălan.

El a precizat că s-a ales ca regiunea NE să fie prima în organizarea acestor alegeri pentru că există riscul ca vremea să fie neprielnică începând cu luna noiembrie.

În competiţia pentru desemnarea candidatului PDL la funcţia de preşedinte al României s-au înscris Cătălin Predoiu, Gheorghe Falcă şi Simona Crețu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici