Alegeri în Portugalia. Ţara este model din Europa pentru managementul Covid, dar oamenii continuă să emigreze

10 milioane de portughezi chemaţi astăzi la alegerile parlamentare.

1175 afișări
Imaginea articolului Alegeri în Portugalia. Ţara este model din Europa pentru managementul Covid, dar oamenii continuă să emigreze

Alegeri în Portugalia. Ţara este model din Europa pentru managementul Covid, dar oamenii continuă să emigreze

Aproximativ 10 milioane de portughezi sunt chemaţi astăzi la alegerile parlamentare. Este a cincisprezecea oară de la Revoluţia Garoafelor din 1974. Estado Novo (Noul Stat) al lui António Salazar durase 40 de ani.

Problemele Portugaliei sunt încă legate de acele decenii de izolare. Sângerarea continuă: în ultimii 25 de ani de dictatură, au emigrat 1,8 milioane de lusitani. Portugalia se află în urmă în clasamentul european al bunăstării din cauza unui sistem de producţie insuficient şi fără perspective.

Portugalia nu a trecut însă printr-o dezvoltare industrială capabilă să absoarbă forţa de muncă eliberată din agricultura de subzistenţă pe vremea lui Salazar. Hotelurile, croazierele, zborurile low cost, plajele şi arta nu sunt suficiente pentru a hrăni toţi portughezii. Cei mai pregătiţi şi ambiţioşi dintre tinerii capabili emigrează.

Din cele 10 milioane de potenţiali alegători de astăzi, un sfert sunt rezidenţi în străinătate. Dintre aceştia, foarte puţini îşi vor pune alegerea în urna de astăzi. Pentru ei, acasă nu este mai bine. Descurajarea şi lipsa de perspective riscă să se traducă în 50% absenteism. Este a opta oară (în democraţie) când Parlamentul se dizolvă anticipat. Cel mai probabil, rezultat al votului de astăzi va fi un guvern instabil, gata să cadă la primul şoc internaţional. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici