ALEGERI LOCALE 2012 - Florea mai vrea un mandat la Primăria Târgu Mureş. Contracandidaţi: Gyorgy Frunda şi un şef de clinică

Primarul din Târgu Mureş, Dorin Florea (PDL), candidează pentru al patrulea mandat, având cinci contracandidaţi, între care senatorul Gyorgy Frunda şi şeful Clinicii de Cardiologie, în timp ce la Consiliul Judeţean sunt cinci candidaţi, printre care actualul preşedinte şi un fost prefect.

971 afișări
Imaginea articolului ALEGERI LOCALE 2012 - Florea mai vrea un mandat la Primăria Târgu Mureş. Contracandidaţi: Gyorgy Frunda şi un şef de clinică

Dorin Florea (Imagine: Boda Gergely/Mediafax Foto)

În cursa pentru Primăria Târgu Mureş s-au înscris doi jurişti, doi medici, un fost ambasador şi un administrator de firmă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Actualul primar, Dorin Florea, candidează pentru al patrulea mandat consecutiv.

Fost medic chirurg, dar şi prefect al judeţului din partea PNŢCD, Dorin Florea este, începând din 2000, primar al municipiului Târgu Mureş. A câştigat trei mandate consecutive, ultima dată din primul tur, însă a candidat de fiecare dată sub sigla altui partid. Astfel, în 2000 a candidat din partea PNŢCD, în 2004 a candidat ca independent, iar în 2008 a fost candidatul PDL.

În 2012, candidează pentru un nou mandat de primar, în numele "Alianţei pentru Mureş", formată din PDL, UNPR şi Partidul Ecologist Român.

Senatorul Gyorgy Frunda, care candidează din partea UDMR, l-a înlocuit pe ultima sută de metri în cursa pentru Primăria Târgu Mureş pe Vass Levente, consilier în Ministerul Sănătăţii. Frunda este de profesie jurist şi deţine un cabinet de avocatură în Târgu Mureş. Este parlamentar UDMR începând din 1990 şi membru al delegaţiei României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei. În 1996 şi 2000 a candidat la Preşedinţie din partea UDMR, obţinând de fiecare dată peste 6% din voturile exprimate la nivel de ţară. În 2007, a fost ales eurodeputat, dar a renunţat la mandat pentru a prelua conducerea Comisiei juridice a APCE.

PSD-istul Cornel Brişcaru candidează la Primăria Târgu Mureş din partea USL, este de profesie jurist, a fost secretar al municipalităţii şi director de cabinet al fostului prefect Ovidiu Natea (PSD). În 2008, a candidat din partea PNL, fără succes, pentru un loc de deputat în Târgu Mureş. După ce a demisionat din PNL, a reintrat în PSD Mureş, unde deţine funcţia de secretar.

Şeful Clinicii de Cardiologie din Târgu Mureş, Benedek Imre Sandor, candidează la primărie din partea PCM. El a fost consilier judeţean UDMR timp de mai multe mandate. În 2008, a candidat pentru un mandat de deputat în numele Uniunii, fiind exclus din această formaţiune politică după ce a contestat în instanţă mandatul obţinut de UDMR, prin redistribuire, într-o circumscripţie din străinătate.

Pentru Primăria Târgu Mureş şi-a depus candidatura şi fostul ambasador al României în Finlanda în perioada 2008-2011, Smaranda Enache, cunoscută drept activist pentru drepturile omului. S-a înscris în cursa pentru Primăria Târgu Mureş din postura de independent, sprijinită de mai multe organizaţii civice, dar şi de Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania (PPMT). De asemenea, candidează, din partea PPDD, Gelu Sabin Pop, administrator de firmă.

În cursa pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Mureş s-au înscris actualul preşedinte, Lokodi Edita Emoke (UDMR), deputatul liberal Ciprian Minodor Dobre, fost prefect - din partea USL, fostul prefect Marius Emil Paşcan, din partea Alianţei pentru Mureş (PER), preşedintele Consiliului Naţional Secuiesc Mureş, Biro Zsolt, din partea Partidului Civic Maghiar şi Augustin Vasile Fărcaş, lector universitar şi jurist, din partea PPDD.

Lokodi Edita Emoke (UDMR), de profesie jurist, a activat ca procuror şi ca judecător al Curţii de Conturi a României. Este la al doilea mandat consecutiv de preşedinte al CJ Mureş şi candidează pentru al treilea. În 2008, l-a învins pe Ciprian Minodor Dobre (PNL) în lupta pentru preşedinţia CJ Mureş.

Deputatul liberal Ciprian Minodor Dobre, de profesie jurist, a activat ca avocat până la numirea sa ca prefect sprijinit de PNL, în 2004. În 2008, a fost pentru scurt timp vicepreşedinte al CJ Mureş, fiind ales deputat în Parlament. În 2012, Ciprian Minodor Dobre candidează la preşedinţia CJ Mureş din partea USL.

Marius Emil Paşcan deţine o diplomă în antropologie-filosofie, a activat ca jurnalist în presa locală şi purtător de cuvânt al municipalităţii, până în 2008. A fost numit prefect cu sprijinul PDL Mureş - condus de şeful său, primarul Târgu Mureşului, Dorin Florea - în 2009 şi a renunţat de curând la funcţie pentru a se înscrie în cursa pentru preşedinţia CJ Mureş, unde candidează din partea Alianţei pentru Mureş, compusă din PDL, UNPR şi Partidul Ecologist Român. Pe fişa de candidatură, acesta apare ca membru al PER.

Preşedintele Consiliului Naţional Secuiesc Mureş, Biro Zsolt, candidează la preşedinţia CJ Mureş din partea PCM. Are pregătire de profesor şi este angajat ca redactor la postul regional public Radio Târgu Mureş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici