ALEGERI LOCALE 2016. Procurorul General al României: Sunt 245 de sesizări privind votul multiplu

Procurorul General al României a declarat că sunt 245 de sesizări privind suspiciuni de vot multiplu la alegerile locale, care au avut loc la data de 05 iunie, urmând ca acestea să fie verificate pentru a se stabili dacă suspiciunile se confirmă.

778 afișări
Imaginea articolului ALEGERI LOCALE 2016. Procurorul General al României: Sunt 245 de sesizări privind votul multiplu

Procurorul General al României: Sunt 245 de sesizări privind votul multiplu (Imagine Balazs Attila / Mediafax Foto)

"Sunt 245 de sesizări care au rezultat din sistemul informatic care marchează toate sesizările semnalate în astfel de împrejurări, şi ele urmează să fie verificate fiecare pentru a se vedea dacă într-adevăr este vorba de un vot multiplu sau de greşeli de semnalare" a declarat Augustin Lazăr, Procurorul General al României, la sediul CSM.

În legătură cu sesizările de vot multiplu, ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, a declarat luni că în cele mai multe situaţii cetăţenii doar au testat "vigilenţa" sistemului şi nu intenţionau să mai voteze o dată.

"Sistemul a generat automat aceste sesizări. Multe din aceste sesizări au fost verificate şi nu s-au confirmat. Au fost multe situaţii în care cetăţenii au vrut pur şi simplu să verifice dacă sistemul funcţionează şi avem multe situaţii în care s-au dus şi au votat la o secţie şi s-au dus la o altă secţie, au ieşit, sau dus la o altă secţie, şi au prezentat buletinul fără intenţia de a vota, doar de a testa dacă într-adevăr acest sistem funcţionează. Pentru fiecare dintre aceste semnalări automate ale sistemului vom face cercetări şi, la sfârşit, Poliţia Română va face propuneri către unitatea de parchet competentă. Au verificat vigilenţa. Până în momentul de faţă sunt multe situaţii în care în cazurile semnalate, nu s-a confirmat intenţia de vot multiplu", a spus Petre Tobă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici