Alegeri prezidenţiale în Peru: Pedro Castillo, aproape de victorie

  • Diferenţa în favoarea lui Castillo este de numai 0,54%.
  • Profesorul de şcoală elementară a inversat situaţia prezentată duminică de autorităţi.
  • Keiko Fujimori îşi acuză rivalul de fraude.
326 afișări
Imaginea articolului Alegeri prezidenţiale în Peru: Pedro Castillo, aproape de victorie

Pedro Castillo

După numărarea voturilor exprimate în 95,96% din secţii, candidatul la funcţia de preşedinte al statului Peru, Pedro Castillo, era luni în faţa adversarului său, Keiko Fujimori, inversându-se astfel rezultatele preliminare.

Oficiul Naţional pentru Procese Electorale din Peru (ONPE) a prezentat datele actualizate pe un portal web, astfel încât populaţia să poată urmări numărarea voturilor.

Pe baza datelor existente până în acest moment, candidatul reprezentând Peru Libre, Castillo, a obţinut 8.548.929 de voturi valide, echivalent cu 50,27% din voturile valabil exprimate. În replică, Fujimori are 8.457.547 voturi valabile, reprezentând 49,73% din buletinele de vot procesate.

Între timp, într-o declaraţie publică adresată adepţilor săi, Fujimori a început să-l acuze pe Castillo de manipulare a votului, realizând că şansele ei de victorie devin din ce în ce mai mici.

"Am observat că există o strategie de a denatura sau de a întârzia rezultatele care reflectă voinţa oamenilor. Urmărim cu optimism numărarea voturilor. De curând, diferenţa dintre ambii candidaţi este de 0,5% . Acest lucru ne menţine optimişti, deoarece ştim că votul de peste mări este încă de numărat", a declarat candidata formaţiunii Fuerza Peru.

În prima prezentare a rezultatelor oficiale preliminare ale celei de-a doua runde electorale, oferită de şeful ONPE, Piero Corvetto Salinas, aproape de duminică la miezul nopţii, s-a anunţat că Fujimori era înaintea lui Castillo, pe când fuseseră numărate doar 42% din buletinele de vot.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici